restaurant

Wanneer je een eigen restaurant begint is het inrichten van de keuken een erg belangrijk onderdeel. Maar hoe doe je dit precies? Een restaurantkeuken is immers wel wat anders dan je keuken thuis. Met dit artikel helpen we je een handje op weg!

Ruimte

Bij het inrichten van een restaurantkeuken is het ten eerste belangrijk dat alles ruim wordt opgesteld. Je bent immers met meerdere mensen tegelijk aan het koken. Hierbij maak je gebruik van hete pannen en messen. Je moet dus voorkomen dat je elkaar in de weg gaat lopen zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan of dingen omgestoten worden. Daarnaast werkt het ook gewoon prettiger als je de ruimte hebt.

Een grote vrieskast

Een grote inloopvriezer oftewel koelcel is belangrijk in een restaurantkeuken. Je zult immers met voorraden werken. Denk aan stukken vlees, sauzen en groenten. Ook kan het voorkomen dat je aan het eind van de dag al wat maaltijden voorbereid voor een grote groep die de volgende ochtend komt eten. Met een kleine vriezer ga je het dan niet redden! Voor een goede koelcel kun je terecht op www.horecawebstore.nl.

Keukengerei

Wanneer je gaat koken zul je keukengerei nodig hebben. Zo zul je verschillende soorten messen moeten kopen. Hele grote, scherpe messen voor lappen vlees, kartelmessen voor brood en kleinere mesjes om groenten te snijden. Ook zul je grote lepels moeten hebben voor het bereiden van soepen en sauzen. 

Groot kookapparatuur

Een restaurantkeuken is uiteraard niet compleet zonder kookapparatuur. Zo zul je in ieder geval een een bakplaat en fornuis nodig hebben. Wanneer je een groot restaurant hebt kun je meerdere bakplaten of fornuizen aanschaffen. 

Kleine keukenmachines

Naast grote apparatuur zul je ook wat kleine keukenmachines nodig hebben. Denk aan een blender, staafmixer, klopper, groentesnijder en een vacumeermachine om voorraden langer goed te kunnen houden. Je zult immers regelmatig eten overhouden dat je nog gewoon kunt gebruiken mits je het vacuüm bewaard. Afhankelijk van je menukaart kun je ook denken aan zaken als een pastakoker en een rijstkoker. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 3 =