office

Om een serieuze ruimte te onderhouden -en dus ook schoon te houden- zijn serieuze maatregelen nodig. Voor grote panden en kantoorruimten worden dan ook een ander soort stofzuigers gebruikt dan thuis. Lees hier waar je op moet letten bij het aanschaffen voor een stofzuiger voor op kantoor! 

Type vloer 

De meeste stofzuigers die je in het gemiddelde huishouden vindt zijn geschikt om verschillende types vloeren mee schoon te maken. Handig, maar vaak is de tapijt-stand heel goed, en de harde vloer-stand juist minder. Of andersom natuurlijk. Voor grotere ruimtes zoals kantoorpanden, is het dan ook verstandig om een stofuizger te gebruiken die specifiek voor één type vloer geschikt is. Is merendeel van het oppervlak bedekt met tapijt? Neem dan een stofzuiger geschikt voor tapijten. Niet alleen maakt het beter schoon, maar ook zul je merken dat een professionele stofzuiger langer meegaat dan een stofzuiger voor thuis. Efficiënter en goedkoper dus!

Zuigkracht

Om grote oppervlakten echt goed schoon te krijgen heb je een stozuiger met pit nodig. Krachtige stofzuigers zijn dus bepaald geen overbodige luxe. Je wilt na één keer een oppervlak te hebben gedaan klaar zijn, en niet 400 vierkante meter drie keer moeten stofzuigen. Wederom: een investering die je op de lange termijn dubbel en dwars terugverdient in tijd, en dus in geld! Het vermogen van een sotzuiger bepaalt de zuigkracht, dus let daar goed op bij de aankoop. 

Het mondstuk 

Hoe groter de ruimte, hoe sneller jij, of waarschijnlijk de schoonmaker, klaar bent met stofzuigen. Meestal krijg je verschillende kopstukken meegeleverd bij de stofzuiger, maar zeker voor de echt grotere ruimten doe je er goed aan extra te letten op de breedte van het stofzuiger-mondstuk. Sommige modellen zijn specifiek voor het grote werk bedoeld en hebben vanzelfsprekend dus ook bredere kopstukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeven + zeven =