foto

Ondernemen kan heerlijk zijn: je onderneming zien groeien en positieve feedback krijgen zijn dingen waar elke ondernemer gelukkig van wordt. Omgekeerd kun je als ondernemer ook tegen uitdagingen aanlopen, bijvoorbeeld als je te maken krijgt met wanbetalers. Als ondernemer heb je wel betere dingen te doen dan steeds weer je wanbetalers te mailen en te bellen! Daarom kan gebruikmaken van een incassobureau meerdere voordelen bieden. We lijsten deze voordelen graag voor je op. 

Je bespaart tijd en maakt geen fouten

Steeds weer contact opnemen met wanbetalers neemt veel tijd in beslag. En elke poging duidelijk documenteren voor het geval dat je de wanbetaler moet aanklagen, neemt nog meer tijd in beslag. Vele ondernemers hebben hier helemaal geen zin in! Een incassobureau neemt dit werk allemaal van je over en bezorgt je ook een gedetailleerd dossier met elk contact met de wanbetaler. Zo kun jij je focussen op wat echt belangrijk is: je bedrijf en werkzaamheden. 

Bovendien kent een incassobureau de wetten omtrent het innen van openstaande incasso’s. Er zijn immers strenge regels omtrent het innen van geld. Veel wanbetalers kennen deze ook. Als je zonder het te beseffen de regels overtreedt, loop je het risico dat de debiteur jouw bedrijf aanklaagt. Als je in zee gaat met een incassobureau, profiteer je van rechtsbescherming. Het incassobureau doet alles volgens het boekje en beschermt je zo tegen mogelijke juridische risico’s. 

Een incassobureau heeft expertise en middelen

Een wanbetaler e-mailen kan iedereen. Een wanbetaler vinden die van de aardbol lijkt verdwenen te zijn, is al wat moeilijker. Gelukkig heeft een incassobureau hier al jaren ervaring mee – deze expertise zetten ze graag in om je te helpen. Bovendien kan een incassobureau middelen inzetten die je als ondernemer niet kunt gebruiken; denk aan specifieke databanken en tools die kredieten checken. 

No cure, no pay

Time is money, in de ondernemerswereld. Zonde als je dan heel veel tijd in het contacteren van je wanbetalers moet stoppen! Natuurlijk kost een incassobureau wel wat. Maar gelukkig werken veel incassobureau’s met de formule ‘no cure no pay’; wat betekent dat je hen enkel betaalt als het incassobureau het geld heeft kunnen innen. Lukt hen dit niet, dan krijg jij ook geen rekening voorgeschoteld. Wel zo handig! 

Wij hopen alvast dat je snel je geld terugkrijgt van je wanbetalers! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + zes =