social media

Als je net een nieuwe onderneming gestart bent dan wil je natuurlijk dat het bij de mensen terecht komt en dat je een zo’n breed mogelijk bereik hebt. Er zijn verschillende manieren om je bedrijf of onderneming op de kaart te zetten. Wat zijn die manieren en hoe zorg je ervoor dat het bij de mensen terecht komt. Dat lees je in dit artikel.

Flyeren

Je wilt natuurlijk dat je nieuwe bedrijf onder de aandacht komt. Als je bijvoorbeeld een nieuwe winkel opent is flyeren is hele goede optie om je winkel in de stad bekend te maken. Door te flyeren heb je gelijk contact met de mensen en de kans groot dat als ze de flyer aanpakken dat ze het ook daadwerkelijk lezen. Zet een leuke actie op de flyer, zoals tweede artikel voor de helft van de prijs! Zorg ervoor dat die groot op de flyer staat. Mensen zijn namelijk gek op kortingen en acties. Vervelen je kinderen zich in het weekend? Laat ze dan flyers uitdelen in de stad. 

Posters

Promoten doe je voornamelijk met allerlei drukwerk. Zo zijn posters ophangen ook een goede manier om de aandacht te trekken. Als je posters in de stad bij restaurants of op muren waar het toegestaan is ophangt dan creëer je ook weer reclame voor je onderneming. Als mensen langs grote posters lopen kijken ze altijd wel even naar de poster om te kijken wat erop staat. Een grote poster met grote teksten en afbeeldingen trekt namelijk vaak de aandacht. Doordat er allerlei mensen door de stad lopen creëer je een hele grote doelgroep van jong tot oud. 

Spandoek

Je zou misschien niet gelijk aan een spandoek denken als je het hebt over het promoten van je onderneming. Toch kan dit heel goed werken. Je zou een spandoek langs de weg kunnen plaatsen zodat automobilisten die er langs rijden ook gelijk weten dat jou bedrijf er is. Het beste is om de spandoek niet heel ver van het bedrijf op te hangen. Zo kan je namelijk gelijk de route op de spandoek schrijven zodat mensen gelijk weten waar ze moeten zijn. Dit is namelijk niet handig als de spandoek ver van het bedrijf hangt, want automobilisten hebben geen tijd om een route beschrijving van een half uur te lezen. Houd het daarom kort en goed leesbaar. Zorg ervoor dat je spandoek opvalt. Je wilt natuurlijk wel dat het gelezen wordt.

 

Visitekaartje

Als beginnend ondernemer is het handig om een visitekaartje te laten drukken. Als mensen bij je bedrijf geweest zijn is het slim om ze aan visitekaartje mee te geven. Doordat ze een visitekaartje hebben, die meestal in de portemonnee of auto wordt neergelegd, komen mensen die steeds weer tegen en worden ze herinnerd aan jouw bedrijf. Zorg ervoor dat je visitekaartje er duidelijk uitziet. Niet al te veel tekst, maar alleen de informatie die belangrijk is. Bijvoorbeeld de naam van het bedrijf, het adres, de contact gegevens en het logo van jouw bedrijf. Er zijn dus genoeg manieren om jouw bedrijf te promoten.  

 

Ook het inschakelen van een marketingbureau is ook een goede manier om je bedrijf online te promoten. Allthewayup     is een marketingbureau dat je hiermee kan helpen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × 4 =