zakelijke trends

De wereld ontwikkelt zich in een hoog tempo. Technologische ontwikkelingen staan niet stil, en ook de mens zelf verandert mee. Deze veranderingen werken door op alle elementen in ons leven. Zo ook op zakelijk gebied. Daarom hebben we in dit artikel diverse trends en ontwikkelingen beschreven waar jij als ondernemer rekening mee dient te houden!

Nieuwe generatie, nieuwe doelgroep

De huidige generatie heeft een hele andere mindset dan mensen vroeger hadden. Jongeren kijken vaak veel ruimdenkender tegen dingen aan, en hechte veel waarde aan maatschappelijke thema’s zoals klimaat en diversiteit. MVO staat bij deze groep hoog in het vaandel. Voor jou als ondernemers betekent dit dus je bij de branding van jouw product of dienst hier op een positieve manier op in moet spelen. Zorg bijvoorbeeld dat de producten die jij verkoopt biologisch afbreekbaar zijn en geen onnodig plastic bevatten.

Digitalisering

Een trend die al langer gaande is maar sterk aan zal houden is digitalisering. Steeds meer gaat tegenwoordig digitaal, vaak met behulp van een smartphone. Bankieren, thuiswerken, noem het maar op. Vooral het laatstgenoemde punt is de afgelopen jaren een nadrukkelijk thema geweest. Ondanks dat de pandemie nu ver voorbij is, zal thuiswerken bij veel bedrijven blijven. Het wordt steeds normaler dat mensen standaard een dag of een paar dagen in de week thuiswerken, afgewisseld met werken op kantoor. Veel sollicitanten zullen dan ook verwachten dat zij deze vrijheid in jouw bedrijf ook zullen krijgen.

Financieel

De digitalisering van de maatschappij zal ook op financieel vlak doorwerken. We zien de afgelopen jaren namelijk een sterke groei in financiële valuta, oftewel cryptocurrency. Waar crypto vooral vaak als potentieel lucratieve investering wordt gezien, is crypto van oorsprong ten slotte een betaalmiddel. Steeds meer bedrijven starten met het accepteren van crypto als betaalmiddel. Zo was het een tijdje mogelijk om Tesla’s te kopen met Bitcoin. Wil je inspelen op deze crypto trend, dan kan het dus ook voor jouw onderneming een goed idee zijn om te kijken naar mogelijkheden om crypto als betaalmiddel te accepteren. Meer informatie over crypto vindt je op cryptoreferralcode.nl. Let wel op, het handelen in crypto is en blijft risicovol omdat er geen enkele garanties zijn op rendement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =