werkkleding

In heel wat bedrijfssectoren is werkkleding van groot belang. Soms wordt werkkleding louter gedragen om uniformiteit uit te stralen, maar in de meeste gevallen heeft het dragen van werkkleding een beschermende functie. Het type werkkleding is in die gevallen voor een belangrijk deel afhankelijk van de omstandigheden waarin gewerkt wordt. Voor elk type werkzaamheden is andere werkkleding beschikbaar. Dit zijn de belangrijkste factoren die een rol spelen bij het uitkiezen van werkkleding.

Veiligheid

Het kopje veiligheid vermelden we niet voor niets als eerste. Ga je een werkbroek kopen, bezuinig dan absoluut nooit op de veiligheid. Het gaat erom dat je medewerkers zo optimaal mogelijk beschermd worden. Vaak is het dragen van werkkleding zelfs aan bepaalde normen gebonden en dient de kleding van een bepaald niveau te zijn. Denk bijvoorbeeld aan reflecterende kleding voor gebruik op plaatsen waar het zicht slecht is en kleding die beschermt tegen bepaalde vloeistoffen. Ook zijn er werkbroeken die beter bestand zijn tegen vuur dan een doorsnee werkbroek.

Pasvorm

Kleding moet prettig zitten, want als kleding slecht zit, gaat dat ten koste van het werkplezier. Let dus goed op de pasvorm en zorg ervoor dat de kleding nergens knelt. Ook de ventilerende eigenschappen van de kleding zijn van belang. Vaak zijn de dragers van werkkleding vooral fysiek flink in de weer. Als kleding dan niet voldoende ventileert, ga je overmatig transpireren.

Weersomstandigheden

Voor mensen die zomer en winter buiten moeten werken, kun je het beste verschillende sets werkkleding aanschaffen. Er bestaan ook korte werkbroeken, die ideaal zijn om in een warme zomerperiode aan te trekken. In de winter zou dat te koud zijn en bij strenge vorst heb je meer aan een gevoerde werkbroek. Er zijn ook speciale werkbroeken die geschikt zijn bij regen en zeker dat laatste is in Nederland natuurlijk geen overbodige luxe.

Bedrijfskleuren

Het is fijn als de werkkleding aansluit bij de huisstijl van het bedrijf. Je kunt hierbij denken aan stoffen in dezelfde kleur als het bedrijfslogo, of juist een kleur die daar mooi mee contrasteert, zodat je het logo erop kunt laten drukken.

Duurzaamheid

Werkkleding is duur in aanschaf, maar gaat bij zorgvuldig gebruik lang mee. Het is belangrijk om te letten op de duurzaamheid van het product. Welke garanties worden geboden? Welke materialen zijn gebruikt? Door hier goed op te letten, voorkom je dat je een kat in de zak koopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 7 =