Ergonomisch werken

Tips om te werken aan een betere houding tijdens het thuiswerken

Tegenwoordig werken we steeds meer vanuit huis. En dat vraagt om een goede zithouding. Niet alleen moet je ontspannen kunnen zitten. Je moet je zithouding ook langdurig kunnen volhouden. Mensen hebben vaak de neiging om met opgetrokken schouders geconcentreerd aan de slag te gaan. Dit kan een tijdje goed gaan, totdat je last krijgt van nekpijn of hoofdpijn. Er zijn diverse manieren om te werken aan een betere houding tijdens het thuiswerken. Hierbij kunnen ergonomische bureaustoelen zeker een uitkomst zijn. Wij zochten uit op welke manieren je kunt zorgen voor een betere houding tijdens het thuiswerken. Lees snel verder voor onze tips.

Zorg voor een goede ergonomische bureaustoel

Een van de belangrijkste dingen om voor te zorgen, is een ergonomische bureaustoel. Hiermee kun je jouw zithouding werkelijk verbeteren. Zoek je een goede ergonomische bureaustoel, dan is het goed om ervoor te zorgen dat de hoek tussen je boven- en onderbeen ongeveer 90 tot 100 graden is. Qua zitdiepte dient de bureaustoel 5 cm ruimte te hebben tussen je knieholte en de voorkant van de zitting. Zorg ervoor dat de bolling van je rugleuning goed aansluit op de holling van je rug. Als laatste dien je te zorgen dat de armsteunen hoog genoeg zijn, wat je eenvoudig kunt verstellen. Hierbij laat je je armen langs de armsteunen hangen en ontspan je je schouders. Breng nu je onderarmen 90 graden omhoog. Zo heb je meteen de juiste lengte voor je armsteunen te pakken.

Zorg ervoor dat je bureau hoog genoeg is

Zorg er ook voor dat je bureaublad goed aansluit bij de armsteunen die je zojuist hebt ingesteld. Mocht je bureau niet verstelbaar zijn, dan is het beter je stoel hoger in te stellen en op de grond een verhoging te leggen. Hierop kun je jouw voeten plaatsen. Denk aan een voetensteun of een paar kussens.

Denk ook aan de muis en het toetsenbord

Wil je werken aan je houding tijdens het thuiswerken, dan moet je ook op de juiste manier met de muis en het toetsenbord omgaan. Leg de muis en het toetsenbord recht voor je en zo dicht mogelijk bij het lichaam. Zo kun je in een rechte houding je werk uitvoeren. Werk je met de laptop, dan is het zeker aan te raden om ook een los toetsenbord en een losse muis te gebruiken, zodat je een nog betere werkhouding krijgt.

Ook werken aan een betere werkhouding? Ga dan meteen aan de slag met onze tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + zeventien =