Fitshe

Dat een fit lichaam veel voordelen kan hebben, was inmiddels wel bekend.  Ook voor je prestaties op het werk heeft een fit lichaam veel voordelen. Zo bevordert het de hersenactiviteit, word je mentaal sterker en krijg je een betere conditie. Niet alleen is bewegen goed voor het krijgen van een fit lichaam, maar ook voedingssupplementen kunnen hierbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan een vegan eiwitshake.

Mentaal sterker door een healthy lifestyle


Als ondernemer maak je vaak lange werkdagen waarbij je ongezond eet en vele uren in een auto of achter een bureau op een stoel zitten. Uiteraard is dit niet bevorderlijk voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk om goed te eten en een aantal keer in de week te sporten om je fysieke- en mentale gezondheid te verbeteren. Sporten en gezond eten heeft namelijk niet allen positief effect op je lichaam, maar ook op je mind. Zo zijn er verschillende studies die aantonen dat wandelen helpt tegen depressie en blijkt uit een studie van Universiteit Nijmegen dat het beoefenen van een sport een positieve invloed heeft op het leervermogen en tegengaan van vergeetachtigheid.

Voedingssupplementen gebruiken

Hoewel voedingssupplementen geen vervangers zijn van je voedsel, kan het wel je prestaties in de sportschool en je fitheid verbeteren. Een van de meest bekende en gebruikte voedingssupplement is een eiwitshake.  Als je aan krachtsport of duursport doet, is het belangrijk dat je genoeg eiwitten binnen krijgt. Eiwitten vormen namelijk de bouwstenen van je lichaam en tijdens na het sporten heb je extra eiwitten nodig om je spieren te laten herstellen van een zware training. Uiteraard kan je deze eiwitten uit voeding halen als kwark, vlees, vis of melk. Echter heb je als ondernemer vaak geen tijd om volledige eiwitrijke maaltijden klaar te maken, omdat je hier simpelweg geen tijd voor heb.  Eiwitshakes zijn hiervoor de perfecte oplossing. Zo krijg je met één shake al direct veel eiwitten binnen waardoor je spieren kunnen herstellen.  

Tegenwoordig zijn er ook vegan shakes die 100% zijn gemaakt van biologische en plantaardige producten en waar dus geen dierlijke producten aan zijn toegevoegd.  Deze vegan shakes bevatten weinig calorieën en geen zoetstoffen. Mede daardoor zijn de shakes erg gezond en ideaal om te gebruiken na een work-out.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 − twee =