flexwerken

Flexwerken, of ‘het nieuwe werken’ zijn begrippen die steeds vaker voorkomen in het bedrijfsleven. Bedrijven willen af van de traditionele bedrijfsculturen en hopen daarmee de arbeidsintensiteit te vergroten. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan dat flexwerken daadwerkelijk een stimulans is voor het bedrijf. Maar wat wordt er precies bedoeld met flexwerken? Daarnaast weten weinig mensen nog exact wat de voordelen van flexwerken zullen zijn en hoe bedrijven dit precies door moeten voeren.

Wat is flexwerken?

Flexwerken kun je op twee manieren opvatten. Je kunt het zien als werknemers die geen vaste plek hebben en iedere dag de vrijheid krijgen om op een plek te gaan zitten waar ze willen. Het kan zelfs zover gaan dat iedere werknemer inlogt op dezelfde software. De nadelen hiervan is dat mensen minder privacy hebben en sommige werknemers het niet fijn vinden geen eigen bureau te hebben. Hiervoor kun je natuurlijk individuele afspraken maken.

De voordelen van flexwerken

Wanneer een bedrijf het flexwerken hanteert zorgt dat ervoor dat het personeel meer betrokken is met elkaar. Daarnaast bevordert het de samenwerking dat je spullen en software met elkaar deelt. Er zijn ook vast mensen binnen het bedrijf die het fijn vinden om met comfortabele spullen zoals een ergonomische muis te werken. Zo’n muis ligt lekker in de hand en bevordert het werkplezier. Door het delen van de software kunnen werknemers altijd bij hun bestanden.

Flexwerken in bedrijven

Er zijn steeds meer ondernemingen die dit principe hanteren en ervoor zorgen dat hun werknemers gebruik kunnen maken van flexibele werkplekken. Hieronder wordt dus verstaan dat werknemers kunnen zitten waar ze willen en gebruik kunnen maken van de apparatuur die voor handen ligt. Het komt ook voor dat deze vorm van flexwerken binnen bedrijven steeds meer geoptimaliseerd wordt om steeds meer aan de wensen van het personeel te kunnen voldoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =