zakelijk zonnepanelen

Bedrijven worden anno 2019 bijna verplicht om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Consumenten kiezen eerder voor een bedrijf dat denkt aan het milieu, dan een bedrijf dat het links laat liggen. Veel ondernemers denken dat duurzaam ondernemen een flinke investering is wat uiteindelijk zal zorgen voor hoge kosten en weinig winst. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. In dit artikel zal worden toegelicht hoe jij met het verhuren van je dak kan bijdragen aan een betere milieu.

Zonnepanelen aanbrengen op je kantoorpand


Door zakelijke zonnepanelen aanbrengen op het dak van je kantoorpand kan jij geld verdienen. Dit komt door SDE + subsidie, ook wel stimulering Duurzame energieproductie genoemd. Dit is een regeling waarbij bedrijven geld krijgen van de overheid als ze de stap maken naar duurzame energie. Duurzame energie is onder te verdelen in: wind, biomassa, geothermie, water en zon. Zo worden bedrijven gestimuleerd om te kiezen voor duurzame energie en bij te dragen aan een beter milieu. Twee keer per jaar kan je een SDE+ subsidie aanvragen bij de overheid.

Uiteraard is het kopen van zakelijke zonnepanelen nog wel een investering. Toch zijn de kosten door de SDE+ subsidie en een gemiddeld rendement van 10 a 20% laag. Het rendement is afhankelijk van het aantal zonnepanelen je kan plaatsen op het dak, wat voor soort dak je hebt en hoeveel stroom je per jaar verbruikt.

Zakelijke zonnepanelen leasen


Voor bedrijven die geen kapitaal hebben om zakelijke zonnepanelen te financieren is het ook mogelijk om zonnepanelen te leasen. Voor het bedrag wat je standaard uitgeeft aan je huidige energieleverancier, kan een complete zonnestroominstallatie worden gebouwd op het dak van je kantoor. Zo ben je geen extra kosten kwijt en kan je wel genieten van een duurzaam imago in de ogen van de consument. Aan het leasen van zonnepanelen bij Zonnestroom Nederland zijn echter nog meer voordelen verbonden. Als je bij dit bedrijf zonnepanelen gaat leasen, heb jij na 20 jaar gratis stroom. Kosten voor energie hoeven niet meer mee te worden genomen in de kostenposten van je bedrijf en hierdoor zal de winst omhoog gaan.

Zo is het voor bedrijven zeer aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen. Het biedt fiscale voordelen en je kan na 20 jaar zelfs genieten van gratis stroom. Bovendien is het een unique selling point ten opzichte van andere bedrijven die niet kiezen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.