kantoorpand

Wanneer een bedrijf naar een andere locatie gaat is het natuurlijk belangrijk om de zaken netjes achter te laten. Het kan soms veel werk zijn. Helemaal wanneer het bedrijf niet verhuisd maar er compleet mee stopt. Het is dan belangrijk om het kantoor leeg te halen. Gaat het bedrijf dit zelf doen of uitbesteden? Het is goed om de mogelijkheden te onderzoeken om zo een goede keuze te maken. Net als bij woningen zijn er bedrijven welke het hele kantoor kunnen leeghalen. Het is zo gemakkelijker om zelf verder te gaan en hier geen tijd aan te besteden of te verliezen. 

Het kantoor leeghalen

Het is goed om het huurcontract erop na te slaan wat de afspraken zijn over hoe het achtergelaten moet worden. Het is belangrijk om de afspraken te respecteren. Niet alleen omdat het zo hoort. Het kan ook financieel afgestraft worden als er een rommeltje achterblijft. Oude kantoormeubels, bureaus, kasten en misschien wel een oud archief zullen allemaal weggehaald moeten worden. Het kan een tijdrovende klus zijn. Gelukkig is er een alternatief. 

Laat het kantoorpand leeghalen

 Er zijn verschillende bedrijven welke woningontruimingen doen. Kijk maar naar een woningontruiming venlo om als voorbeeld aan te halen. Mensen gaan naar een bejaardentehuis en mogen nog maar een minimaal aantal spullen meenemen. Ze moeten veel achterlaten en weten niet waar het naartoe mag gaan. Natuurlijk nemen ze de mooiste spullen mee naar hun nieuwe plek. De rest wordt door het woningontruimingsbedrijf weggehaald. Ook bij een kantoor is dit mogelijk. Het ontruimen van kantoren is nog niet zo’n bekende activiteit. Het is daarom goed om een woningontruimingsbedrijf te benaderen. Ze willen je zeker wel helpen met het leeghalen van het kantoorpand. 

Wat zijn de kosten? 

Natuurlijk is het nodig om een goede afweging te kunnen maken om het zelf te doen of een bedrijf in te schakelen. Door een offerte op te vragen wordt het snel duidelijk. Het voordeel van een bedrijf inschakelen is dat ze alles al voorhanden hebben. Ze hebben een grote truck, verhuismateriaal en daarnaast ook een opslagruimte voor de spullen. Zelf zal je dit allemaal moeten organiseren. De vraag is of je dit ook wilt!

Onderneem de juiste acties

Wanneer je het pand zelf wilt gaan ontruimen is het belangrijk om hier een goede planning voor te maken. Maak ook een checklist met al het gereedschap welke je nodig hebt. Waar ga je een truck huren? Breng je alles naar de stort of ga je het ergens opslaan? Vooraf moet je verschillende keuzes maken en ook zorgen voor het juiste materiaal. Hier gaat veel tijd in zitten. Neem dit ook mee in de overweging om het zelf te doen of te laten doen. 

Minder stress

Wanneer je het kantoorpand ontruimen laat zal dit veel stress schelen. Het is belangrijk om zelf het noodzakelijke weg te halen. Hierna kan het bedrijf de rest meenemen en kijken wat ze ermee gaan doen. Een kantoorpand leeghalen kan stressvol zijn. De normale gang van zaken zal immers ook gewoon doorgaan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − veertien =