horeca ondernemen

Hoewel de horeca de afgelopen jaren flinke klappen heeft gekregen door de corona crisis, zijn er veel mensen die nu wel een horecazaak durven te openen. Als ondernemer dien je met heel veel dingen rekening te houden in de horeca. Wij geven in dit artikel een aantal handige tips. Denk aan het kopen van de juiste apparatuur bij een horeca groothandel tot het vinden van personeel en ervoor zorgen dat je gasten in je zaak krijgt.

Kopen van de juiste apparatuur

Wanneer je een horecazaak gaat openen heb je vaak een groot budget nodig om de juiste spullen te kopen. Denk hierbij aan een horeca koelkast, iets wat onmisbaar is in elk restaurant. Je moet ten slotte de drankjes koud kunnen serveren en het eten niet laten bederven. Daarnaast moet je ook denken aan pannen, bestek, menukaarten, ovens, koffieapparatuur, dienbladen en nog heel veel meer. Een horeca groothandel kan je met al deze producten helpen. Daarnaast zijn er ook op Marktplaats en op veilingen veel horeca apparatuur te vinden van restaurants die failliet zijn gegaan of om een andere reden stoppen.

Vinden van geschikt personeel

Er is een ernstig tekort aan personeel in de horeca, hierdoor is het nog lastiger om geschikte mensen te vinden. Gelukkig is het niet geheel onmogelijk. Door vacatures te delen op social media en te posten op vacaturesites kan je al een enorme doelgroep bereiken. Ook is het altijd goed om in eigen kring rond te vragen of er nog mensen op zoek zijn naar een baan in de horeca. Hoewel dit geen garantie is, vergroot je wel de kans om meer potentiële werknemers aan te trekken. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om samen te werken met platformen die freelancers aanbieden. Het voordeel is dat je dan geen vaste kosten hebt. Het nadeel is dat je steeds nieuwe mensen bij je hebt werken. Deze nieuwe mensen zal je in het begin telkens alles moeten uitleggen, dit kan als vervelend worden ervaren. 

Hoe krijg je gasten in je zaak? 

Dat is uiteraard het grootste probleem van mensen die beginnen met een restaurant. Je hebt immers geen naamsbekendheid, hoe kan je dan gasten krijgen? Dit is niet makkelijk. Net als voor het vinden van personeel, kan social media hiervoor de oplossing bieden. Zo kan je gericht adverteren met Facebook aan mensen binnen een straal van 5km van de locatie van je restaurant. Ook kan je aan aantrekkelijk deals doen om gasten te trekken. Denk bijvoorbeeld aan 10% korting, 2 voor de prijs van 1 of iets anders. Uiteraard moet je wel rekening houden met je omzet en winsten, het is zeer belangrijk dat je de continuïteit van je onderneming kan waarborgen.

Het openen van een horecazaak in deze tijd is niet makkelijk. Je loopt een risico met de huidige maatregelen en moet een behoorlijk startkapitaal hebben. Toch is het uiteraard enorm leuk om te ondernemen en bestaat er in elke branche wel een risico. Wij hebben in dit artikel een aantal tips gegeven. Zorg ervoor dat je de juiste apparatuur hebt, goed en professioneel personeel in dienst neemt en aan marketing doet om gasten in je zaak te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 + dertien =