teambuilding

Als ondernemer of directeur wil je graag beter inzicht in de drijfveren van je werknemers. Waar worden werknemers nou gelukkig van en hoe kan je het maximale uit hen halen? Wij geven op deze vraag antwoord in dit artikel. Hierbij staan we stil bij NLP. Dit staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Hieronder leggen we uit wat het precies is en welke voordelen dit biedt voor jou als werkgever.


Wat biedt het voor voordelen?

Werknemers in hun kracht te laten staan biedt veel voordelen voor jou als werkgever. Je wil natuurlijk tevreden werknemers die individueel te werk kunnen gaan en daarnaast ook iets doen waar ze gelukkig van worden. Door het volgen van de NLP methodiek kan je dit voor elkaar krijgen. Ook kan dit ertoe leiden dat werknemers minder stress en meer oog voor andere werknemers zullen hebben. Uiteindelijk zal dit ertoe leiden dat een werknemer ook meer bijdraagt aan je bedrijf. 

Uitleg over NLP

NLP is een methodiek die is bedacht door twee mannen uit Californië. Deze specialisten stelden zichzelf de vraag wat ervoor zorgden dat bepaalde therapeuten succesvol waren. Hierbij werd er gekeken naar gedachtepatronen, gedrag en emoties. Zo kwamen ze erachter waar een bepaalde therapeut aan moest voldoen om uiteindelijk succesvol te worden. Er werd dus een bepaalde formule ontwikkeld. 

Tegenwoordig wordt NLP ingezet om mensen in hun kracht te laten staan. Zo leer je waarom jij doet wat je doet en hoe je dit kan aanpassen. Je leert hoe jij de wereld op een bepaalde manier waarneemt en hoe je hierop, op een goede manier, kan reageren. Hierdoor kom je in je kracht en leer je omgaan met je zintuigen en emoties.

Een NLP opleiding voor je werknemers

Een ideale manier om je werknemers in hun kracht te laten staan is door hen te laten meedoen aan een NLP opleiding. Niet alleen zorgt dit voor tevreden werknemers die met plezier naar hun werk gaan, maar ook zal dit bevorderlijk zijn voor de sfeer en werkethos. De NLP opleiding van NLP academie is hierbij aan te raden. Deelnemers gaan hierbij, door middel van zintuigen en gevoelens, bewust worden van hoe zij naar de wereld kijken en hoe ze hier op een andere manier op kunnen reageren. Het leert ze om in een bepaalde balans te komen. Het doel van zo’n opleiding is om positief te veranderen op persoonlijk en professioneel vlak en om in te spelen op de gedachtes en gevoelens van de mensen waarmee je werkt.

Door zo’n cursus met het hele team te doen, leren mensen elkaar beter begrijpen en kan er beter worden samengewerkt. Deelnemers leren namelijk hoe een ander denkt en kunnen zich hierdoor gemakkelijker inleven. 

Wil jij meer weten over NLP en wat het kan betekenen voor je bedrijf? Er zijn veel boeken over deze theorie geschreven. Daarnaast zijn er bedrijven die een workshop of opleiding aanbieden. Op de website van deze bedrijven is ook veel informatie te vinden over deze methode en wat voor voordelen het biedt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf + vijftien =