kantoor

Een kantoorpand kopen brengt veel voordelen met zich mee. Zo betaal je niet een veel te hoge huurprijs waarbij je in principe je geld weggooit, maar los je een deel van je hypotheek af. Daarnaast kan je wellicht een deel van je kantoorpand verhuren aan andere bedrijven zodat je nog extra inkomsten kan maken. In dit artikel geven we meer uitleg over het kopen van een kantoorpand. Zo dien je ook rekening te houden met het vergelijken van leningen die je moet aanvragen voor het kopen van een pand en ook de verzekeringen die je moet afsluiten.

Waarom een kantoorpand kopen?

We hebben al een aantal voordelen benoemt voor het kopen van een kantoorpand, toch is dat niet alles. Wanneer je namelijk een kantoorpand koopt, heb je geen gedoe meer met de verhuurder. Zo komt het vaak voor dat je als huurder een kantoorpand niet mag verbouwen of dat je je moet houden aan bepaalde regels. Met het kopen van een kantoorpand is dit niet het geval en kan je het kantoorpand helemaal naar eigen smaak inrichten.

Vergelijken van leningen

Om een kantoorpand te kopen is de kans groot dat je als ondernemer een lening moet afsluiten. Gelukkig is de rente op lenen erg laag en is het voordeliger dan ooit om een lening af te sluiten. Aangezien er veel instanties zijn die leningen verstrekken, ieder tegen zijn eigen voorwaarden, is het goed om leningen te vergelijken. Een lening vergelijken gaat tegenwoordig zeer eenvoudig door de komst van vergelijkingssites. Zo weet je direct bij welke instantie jij het beste een lening kan afsluiten.

Verzekeraars vergelijken

Ook heb je verzekeringen nodig als je een kantoorpand gaat kopen. Zo moet je denken aan een inventarisverzekering en een opstalverzekering. Een inventarisverzekering kan je schade aan de bedrijfsinventaris verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan voorraden, computers of andere apparatuur. Een opstalverzekering verzekert je tegen schade aan het pand waar je als ondernemer zelf niks tegen kan doen. Denk bijvoorbeeld aan brand of waterschade. Verzekeraars vergelijken die deze verzekeringen aanbieden gaat zeer eenvoudig met Geld.nl.

Het kopen van een kantoorpand brengt dus veel voordelen met zich mee, toch dien je met veel dingen rekening te houden. Het afsluiten van leningen en verzekeringen is daarbij zeer belangrijk. Doe grondig onderzoek naar deze punten, aangezien het veel geld kan schelen.  Geld.nl is een site dat je hierbij kan helpen. Op deze site kan je naast het vergelijken van leningen en verzekeraars ook hypotheekrente vergelijken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − zeventien =