zakelijke afspraak

Het is belangrijk dat je als ondernemer een goede indruk achterlaat bij je klant of bij potentiële klanten. Hierdoor verhoog je de kans op nieuwe leads en hou je langer klanten vast. In dit artikel worden een aantal tips gegeven om een betere eerste indruk achter te laten.

Ondernemen een vak apart

Er zijn heel veel ondernemers. Een ondernemer wil natuurlijk graag geld verdienen. Het is niet vanzelfsprekend dat een ondernemer altijd maar haar doelen haalt of winst maakt. Hierdoor is het ondernemen een vakgebied met veel risico’s en hierdoor niet voor iedereen geschikt. Toch is het is niet altijd makkelijk om een ondernemer te zijn. Zo kan het veel voordelen hebben, maar heeft het ook zo zijn nadelen. Wanneer je zelfstandig ondernemer bent. Een groot nadeel aan zelfstandig ondernemer zijn is dat je geen vangnet hebt. Dit betekent dus dat je geen pensioen opbouwt. Ook heb je geen WW, geen ADV dagen en geen doorbetalingen tijdens bijvoorbeeld een vakantie. Wat ook een nadeel kan zijn aan een eigen onderneming hebben, is dat je alleen maar werknemers hebt. Iedereen werkt voor jou. Dit is natuurlijk fijn, maar kan ook een vervelend of eenzaam gevoel geven. Nog een nadeel aan een ondernemer zijn is dat je waarschijnlijk bijna nooit een 40-urige werkweek zal maken. Wanneer je zelfstandig ondernemer bent betekent dit dat je meestal veel meer uren maakt per week dan dat je onder een werkgever zou maken.

Voordelen eigen onderneming

Ondernemen is een heel leuk beroep. Zo heeft het ook een aantal nadelen, maar dat heeft natuurlijk ieder beroep. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van eigen baas zijn? Een van de grootste voordelen van ondernemers is volgens ondernemers zelf dat ze zonder baas werken. Je bent veel onafhankelijker als wanneer je met een baas zou werken. Wanneer je met een baas werkt, heb je altijd iemand om je heen die veel van je eist en verwachtingen van je heeft. Wanneer je eigen baas bent heb je dit simpelweg niet. Een ander voordeel wat door ondernemers veel genoemd wordt is het voordeel dat ze veel vrijheid hebben. Wanneer je even snel langs huis moet of je kan om wat voor een reden niet komen. Dan is dat als ondernemer tot op zekere hoogte geen probleem. Dit zijn dingen die je niet kan maken wanneer je voor een baas werkt. Wat ook leuk is aan eigen ondernemer zijn is dat je elke dag maar weer leert. Dit kan op bij een reguliere baan natuurlijk snel anders zijn. Je doet al snel vrijwel elke dag hetzelfde. En dit soms wel jaren achter elkaar. Wat ook een voordeel is aan eigen baas zijn, is dat je je eigen ideeën kan verwezenlijken. Wanneer je een goed idee hebt op de werkvloer, wil je dit graag uitvoeren. Wanneer je onder een baas werkt kan het natuurlijk zijn dat je baas hier hele andere ideeën over heeft. En dat er uiteindelijk niks van je idee terecht komt. Dit zijn een paar voordelen, die er zijn wanneer je een ondernemer bent. Een goed voorbeeld van iemand met een fantastische eigen onderneming is de ondernemer die Gilette heeft bedacht. Deze ondernemer heeft hier al heel veel geld mee verdient.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 − 1 =