tablet

Met bloed, zweet en tranen is jouw website gebouwd. Is deze echter wel zo ‘af’ als je verwacht dat deze is? Er hangen veel vereisten aan een ‘succesvolle’ website, en deze term is überhaupt al subjectief, echter proberen we deze vereisten in dit artikel voor je aan te kaarten. Welke factoren jouw website positief of negatief kunnen beïnvloeden worden ook genoemd.

UX – User experience

Het is van uiterst belang dat jouw website voldoet aan de wensen van je doelgroep en ook qua design en opmaak kan je kleine veranderingen maken om jouw website voor de doelgroep in een beter licht te kunnen zetten. Een positieve gebruikerservaring is voor iedere website essentieel. Dit wordt veelal gedaan door middel van concrete analyses van de wensen en knelpunten van de doelgroep. Conversie-optimalisatie is een groot onderdeel van UX.

SEO – Zoekmachine Optimalisatie

Een andere grote factor in het bepalen van het succes van jouw website is hoe goed deze is geoptimaliseerd voor Google, Bing, Yahoo en andere zoekmachines. Wie gebruikt Google tegenwoordig niet? Wanneer een zoekopdracht worden uitgevoerd gebruikt meer dan 95% van de personen Google.
Google heeft een zeer uitgebreid en bovendien ook zelflerend algoritme, om uit moeten vogelen hoe jij je website het beste kan optimaliseren zodat je hoog in Google komt vereist vaak veel tijd en moeite. Het is daarom ook mogelijk om jouw zoekmachine optimalisatie uit te besteden. Middels deze link ontvang je meer informatie over het SEO-proces en wat een online marketingbedrijf gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie voor jouw website kan betekenen.

Goed ingerichte menubalk

Het is van belang dat je bij het creëren van je website een duidelijke structuur hebt in je website menu. Hierbij is het verstandig om alles te groeperen en een duidelijke hiërarchie neer te zetten. Dit kan er als volgt uit zien (bij een interieur webshop):
Stoelen
Houten stoelen
Houten stoelen merk A
Houten stoelen merk B
Polycarbonaat stoelen
Polycarbonaat stoelen merk A
Polycarbonaat stoelen merk B
Tafels
Houten tafels
Etcetera, het is belangrijk om hierbij dus een gestructureerde hiërarchie bij te creëren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

11 + veertien =