paperwork

Als bedrijf wil je blijven groeien! Enerzijds door nieuwe medewerkers aan te nemen en je klantenportefeuille uit te breiden. Anderzijds door ook te werken aan passieve inkomsten. Passieve inkomsten worden uit beleggingen gehaald. Denk bijvoorbeeld aan een belegging in losse aandelen, beleggingen in een andere young start-up, beleggingen in kunst, enzovoorts. Ook een belegging in vastgoed behoort hierbij tot de mogelijkheden! In de afgelopen jaren is beleggen in vastgoed steeds populairder geworden. Niet alleen onder ondernemers, maar ook onder particulieren. Zij investeren bijvoorbeeld in studentenwoningen, om de kamers hiervan te verhuren.

Een passief inkomen voor de lange termijn

Het voornaamste voordeel van een investering in vastgoed, is de mogelijkheid om een passief inkomen te generen richting de toekomst. Vanzelfsprekend kleven er ook risico’s aan een dergelijke investering. Woningen of bedrijfspanden kunnen immers ook in waarde verliezen, waardoor je rendement negatief is. Het is om deze reden verstandig om je vooraf te laten adviseren over de mogelijkheden die je hebt en de voor- en nadelen die het met zich meebrengt.

Tip: afhankelijk van het type onderneming wat je hebt, kan het interessant zijn om een kluspand te kopen. Deze kun je vervolgens zelf vernieuwen, om het pand tegen een hogere prijs door te kunnen verkopen.

Vastgoed financiering voor andere bedrijven

Een vergelijkbare vorm van investeren in vastgoed, is de mogelijkheid om de vastgoed financiering aan andere bedrijven te bieden. Hierbij investeer je zelf niet in het vastgoed, maar verstrek je bijvoorbeeld een lening aan een andere partij. Een young start-up heeft doorgaans niet het kapitaal om zelf in een bedrijfspand te kunnen investeren. Jij kunt ze hierbij helpen! Over de lening die je aan ze verstrekt betalen zij vervolgens rente. Op deze manier kun je ook uit deze vorm van beleggen rendement halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =