foto

Is jouw bedrijf stabiel aan het groeien? Dan kan het natuurlijk zo zijn dat de zaken zo goed gaan dat je het huidige pand ontgroeid, waardoor je op zoek moet naar een nieuwe locatie. Het vinden van een geschikt bedrijfspand is makkelijker gezegd dan gedaan. Om je op weg te helpen geven we 5 tips om je op weg te helpen bij het kopen van een bedrijfspand.

1. Houd rekening met de toekomst

Bij het kopen van een bedrijfspand is ernaar te kijken met een oog op de toekomst. Het bedrijfspand dat je wilt kopen is hoogstwaarschijnlijk ook de plek waar je jarenlang gaat werken. Daarom is het belangrijk om niet te snel te oordelen en de juiste beslissingen te nemen.

Een zeer belangrijk punt om op te letten bij het kopen van een bedrijfspand is het energielabel. In 2023 moeten namelijk alle kantoren voorzien zijn van minimaal een energielabel C. Is dat niet het geval? Dan mag het gebouw niet meer als kantoor dienen. Check daarom altijd het energielabel van het bedrijfspand dat je wilt kopen. Schakel voor energieprestatie advies Bedrijfsenergielabels in.

Let op: Heeft het bedrijfspand nog geen geldig energielabel? Dan is de verkoper (of verhuurder) verplicht om een energielabel utiliteit aan te vragen. 

2. Grondig oriënteren

Het kopen van een bedrijfspand is natuurlijk een flinke investering, daarom is het belangrijk om goed te oriënteren. Het aanbod bedrijfspanden is erg groot, waardoor je echt op zoek moet gaan naar een bedrijfspand dat helemaal past bij de behoeften van je onderneming. Maak een selectie van beschikbare bedrijfspanden en vergelijk deze met elkaar.

3. Goede bereikbaarheid

Een korte reistijd van huis naar het nieuwe bedrijfspand natuurlijk mooi voor jezelf, maar je wilt natuurlijk ook dat je pand goed bereikbaar is voor medewerkers en zakelijke relaties. Let daarom op de parkeergelegenheden en de bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

4. Kopen of huren?

Het kopen van een bedrijfspand lijkt in eerste instantie misschien de meest aantrekkelijke optie. In veel gevallen is dat ook het geval door de zekerheid, mogelijke verdiensten en flexibiliteit. Toch is het belangrijk om de voor- en nadelen van huren en kopen tegen elkaar af te wegen.

5. Gewenste uitstraling

Bij het uitkiezen van een bedrijfspand is het belangrijk dat je vooral kijkt naar welke gebouw past bij de identiteit van je bedrijf. Tot op zekere hoogte moet de uitstraling van je pand losstaan van je persoonlijke smaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 19 =