Window

Het is belangrijk dat een kantoorruimte er sfeervol uitziet. Hierdoor krijgen werknemers een prettiger gevoel op de werkvloer, wat ten goede komt aan hun prestaties en daarnaast kan het ook een goede indruk achter laten bij (potentiële) klanten. Toch vinden veel ondernemers het lastig om een kantoorruimte in te richten. In dit artikel worden daarom een aantal tips gegeven hoe je dit kan bewerkstelligen. Denk aan het gebruik maken van raamstickers, het toevoegen van planten en werknemers zelf hun kantoorplek laten inrichten. Simpele manieren die veel voordelen met zich meebrengen.

Gebruik maken van raamstickers


Je ziet het nog weinig, maar raamstickers zijn een ideale manier voor een sfeervol kantoor. Zo kan je de buitenramen bedekken met je bedrijfslogo of een leuke print of kan je de kernwaarden van je bedrijf met een raamsticker plakken op het raam. Vind je het niet professioneel staan? Dan is er nog de mogelijkheid om de raamsticker op de glaswanden op kantoor te plaatsen. Uiteraard kan dit te maken hebben met je bedrijf, maar het kan ook een doorzichtige stickerrand zijn om ruimtes af te zonderen van de rest van het kantoor. Het ligt er maar net aan waar jij als ondernemer de voorkeur aan geeft. Heb jij geen idee welke raamstickers goed passen bij jou op kantoor? Vraag het dan aan je werknemers wat zij goed vinden passen bij de rest, zo weet je ook zeker dat je niet de verkeerde keuze maakt.

Het toevoegen van planten


Een andere manier om de kantoorruimte sfeervoller te maken is door planten toe te voegen op kantoor. Zo oogt het op kantoor veel minder saai en het is ook nog eens gezond om planten op kantoor te hebben. Zo verbeteren planten de luchtkwaliteit doordat ze CO2 opnemen en zetten het om in zuurstof. Onderzoeken hebben bovendien aangetoond dat planten de creativiteit en productiviteit van de werknemers verhogen met wel 40%. Nog een goede reden om planten toe te voegen op kantoor.

Werknemers zelf kantoorplek in laten richten

Werknemers zelf hun kantoorplek laten inrichten is een manier die enorm sfeervol is. Zo ziet niet elke kantoorplek er standaard en saai uit. Zo kan een fotolijstje of een bepaald boek op een bureau al zorgen voor een leukere uitstraling. Daarnaast kost het jou vaak als werkgever niks. Kortom, dit heeft alleen maar voordelen.

Zo zijn er allerlei manieren om de kantoorruimte op te fleuren. Van stickers bestellen tot de werknemers hun eigen plek laten inrichten. Daarnaast kan je ook een projectgroep oprichten met mensen die deze zorg op zich nemen. Dat scheelt jou als ondernemer veel tijd die je ook aan andere zaken kan besteden, zoals het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden of het contact leggen met potentiële klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − negen =