Teamviewer

TeamViewer is een snelle en veilige oplossing voor beheer op afstand die is ontwikkeld om aanbieders van beheerde IT-services te helpen bij de proactieve bewaking van externe systemen, client-eindpunten en netwerken. Het kan apparaten met Windows, macOS en Linux bewaken om problemen vroegtijdig te detecteren. Het stelt teamleden op verschillende plaatsen in staat om via online vergaderingen verbonden te blijven. TeamViewer heeft een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en robuuste functionaliteit voor toegang op afstand.

Met Teamviewer kan je op een veilige manier verbinding kunt maken met een andere computer. Deze verbinding kan tot stand worden gebracht via een thuisnetwerk of het internet. Het is mogelijk om op deze manier verbinding te maken met machines waarop TeamViewer is geïnstalleerd. Wanneer u verbinding maakt met een andere computer, kunt u het scherm van de andere computer zien en werken alsof u er zelf achter zit. TeamViewer is echter tot veel meer in staat.

Het heeft een paar nadelen op het gebied van beveiliging, beeldkwaliteit en kosten, maar ook zeker veel voordelen en nuttige functies zoals toegangsdetectie zonder toezicht, wake-on-LAN, en ticket-toewijzing. Er zijn verschillende opties op de markt met uitgebreide functionaliteit en verbeterde communicatiemogelijkheden. Voordat we TeamViewer alternatieven bekijken, laten we eens kijken waarom TeamViewer nog steeds een populaire keuze is voor bepaalde organisaties, terwijl het minder nuttig is voor diegenen die op zoek zijn naar een meer uitgebreide oplossing voor beheer op afstand.

Voordelen

• Het is eenvoudig te installeren en bij te werken.
  • TeamViewer stelt teams in staat om cruciale gegevens uit te wisselen op vele locaties.
  • Het vergemakkelijkt de samenwerking voor teams op afstand door video-, chat- en telefoongesprekservices te bieden.
  • Het is compatibel met Android, Linux, BlackBerry, Windows en Mac apparaten.
  • TeamViewer is gratis beschikbaar voor niet-commercieel gebruik.
  • Het helpt bij het bieden van eenvoudige toegang tot ver weg gelegen machines.
  • Het helpt bij het opsporen en onder de aandacht brengen van problemen bij andere teamleden.
  • Het stelt teamleden in staat om online trainingssessies uit te voeren voor maximaal 25 personen tegelijkertijd, wat het verkooppotentieel verhoogt.
  • Er zijn geen routerinstellingen nodig.
  • Het team heeft te allen tijde gemakkelijk toegang tot kritische gegevens en apps.

Nadelen

• TeamViewer is niet gratis voor zakelijk gebruik en vereist een licentie.
  • Het is niet in staat om grote bestanden uit te wisselen en werkt niet met proxy servers.
    Het vereist een snelle, constante internetverbinding om te kunnen functioneren.

Teamviewer download

het downloaden van Teamviewer gaat heel eenvoudig. Zo navigeer je naar de website van teamviewer en kies je het apparaat waarop je het wil downloaden. Denk aan teamviewer voor Mac of Windows. Hierna kan je kiezen welke versie (32-bit of 64-bit) het meest geschikt is voor je apparaat.

Teamviewer quicksupport

Quicksupport is een programma dat het mogelijk maakt dat andere mensen je kunnen helpen met problemen op je apparaat terwijl ze zelf via een laptop of computer verbinding maken met je apparaat.