woonkamer

Tijdens druiligere herfstdagen is het toch wel zo gezellig om vanuit een gestyled raam naar buiten te kunnen kijken. Hoe zorg je ervoor dat de uitstraling van je raampartij in de woonkamer niet kill oogt, maar er juist sfeervol en warm uitziet? Met deze vier tips creëer je door middel van raamdecoratie en een vensterbank een stijlvol raam! 

Tip 1; Speel met de vensterbank

Ga als eerst aan de slag met het stijlen van de vensterbank. Wat kun je allemaal doen met een vensterbank…? Je denkt misschien al snel dat je vensterbank te smal is en je er niets op kwijt kunt. Maar laat deze gedachten je niet uit het veld slaan! Wanneer je vensterbank echt zo smal is dat je er niets op kwijt kunt, is het een idee om zelf een vensterbank op maat te maken. Haal in de bouwmarkt een mooie plank in een afmeting naar wens, een pot verf en plaats de brede vensterbank over het origineel.

Nu ga je aan de slag met styling van de vensterbank, waardoor je natuurlijk ook direct het raam styled. Haal een paar mooie, maar kleine vazen in huis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor smalle vazen, in verschillende maten, waar je droogbloemen in kunt zetten. Loopt je vensterbank nog door naast de ramen? Dan kun je hier ook een mooie lijst met een poster plaatsen of haal meer groen in huis door middel van een hoge plant. Maak het in the end niet te druk, creëer kleine groepjes waar je nog mee kunt variëren.

Tip 2; Breng de zithoek naar het grootste raam

Een ontzettend makkelijke én snelle tip om toe te passen is om de bank naar het grootste raam te verplaatsen. Door de bank voor het raam te plaatsen, komt er gelijk meer leven in de brouwerij. En waar leven is, is gezelligheid. Plaats naast de bank een mooie leeslamp, zodat je nooit in het duister tast wanneer het buiten donker wordt.

Tip 3; Creëer warmte met raamdecoratie 

Om maar gelijk in te spelen op de tip om de bank bij het raam te plaatsen, is de volgende logische stap het uitkiezen van de juiste raamdecoratie. Je wil natuurlijk voorkomen dat je volledig in de kijkers zit wanneer je lekker met de benen omhoog gaat! Om zonder probleem op de bank te kunnen relaxen en extra warmte voor jouw raampartij te creëren weten wij een aantal hele mooie opties. 

Houten jaloezieën op maat doen het eigenlijk altijd goed, stel ze samen in een kleur die bij je interieur past en je raampartij ziet er in één klap huiselijk uit. Wanneer je een wat chiquere uitstraling wil, kun je er ook voor kiezen om luxe gordijnen met houten jaloezieën te combineren. Heeft jouw woonkamer een hoge raampartij of openslaande deuren, waardoor je eigenlijk iets anders wil? Dan zijn luxueuze shutters prachtig en extra sfeervol om de ramen mee te stijlen. 

Tip 4; Styling van buitenaf 

Een raam hoeft natuurlijk niet alleen van binnenuit gestyled te worden. Je hebt ook verschillende opties om het raam van buitenaf stijlvol aan te kleden. Laat bijvoorbeeld een klimplant langs het raam groeien. Wanneer je Pinterest afstruint vind je talloze ideeën én patronen! 

En dan is er nog een mogelijkheid… Twee vliegen in één klap, stijlvol én functioneel; markiezen. Een prachtig zonwerend product dat jouw woning (en het raam) een ware upgrade geeft. Kies voor een mooi doek dat past bij de stijl van het huis en iedereen die voorbij loopt, draai gegarandeerd nog even om!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 + drie =