Salarisadministratie

Voor elk bedrijf met personeel is het van belang dat je elke maand de salarisadministratie regelt. Of je nu een klein bedrijf bent met een aantal werknemers of een bedrijf met honderden werknemers, het is en blijft een lastig karwei. Je moet namelijk niet alleen kennis hebben over deze financiële zaken, maar je moet hier ook maandelijks de tijd voor nemen. Wil je bijvoorbeeld liever zelf de controle in handen hebben of wil je dit liever uitbesteden aan een salariskantoor? Tips hierover lees je hieronder!

Salarisadministrateur

Je kunt als bedrijf bijvoorbeeld iemand inhuren die voor jou de administratie regelt, maar je kunt er dus ook voor kiezen om een bedrijf dit voor je te laten doen. Het is belangrijk om hier een goede afweging in te maken. Want wil je liever kosten of liever tijd besparen? Een salarisadministrateur houdt zich vooral bezig met het verwerken van de administratie over de uitbetaling van het loon aan werknemers. Een aantal belangrijke taken bij het doen van de salarisadministratie zijn bijvoorbeeld: het verzorgen van debiteuren- en crediteurenbeheer, maar ook het bijhouden van projectadministratie en urenadministratie. Dit kun je uiteraard ook zelf uitvoeren, maar dan moet je er wel goed in verdiepen.

Afweging maken

Hoeveel tijd je voor de administratie kwijt bent ligt aan een aantal zaken. Allereerst natuurlijk aan de grootte van je bedrijf, maar ook de kennis die je hierover hebt. Misschien vind je het belangrijk om zelf een compleet overzicht over je uitgaven te hebben en dan is het handig om zelf de administratie uit te voeren. Wel moet er goed nagedacht zijn over de tijd die je hieraan moet besteden. Fouten maken is menselijk, maar niet wenselijk voor je personeel mocht dit vaker voorkomen. Misschien ben je dan liever wat extra kosten kwijt zodat je de tijd die je over hebt aan andere primaire zaken binnen het bedrijf kunt besteden.

Externe organisatie

Heb je het gevoel dat je niet de volledige kennis hebt om zelfstandig de salarisadministratie uit te voeren? Dan is het verstandig om hiervoor een partij in te schakelen. Vaak kun je voor een vast bedrag per loonstrook deze werkzaamheden uitbesteden. Zo voorkom je ingewikkelde salarisadministratie en weet je zeker dat het goed gebeurd. Een ander groot voordeel aan het uitbesteden van de administratie is dat het personeel vaak terecht kan bij het bureau mochten ze vragen hebben. Zo ben je verzekerd dat er altijd op een professionele manier het beste voor je personeel wordt geregeld. Wel zo belangrijk!

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 4 =