parkeren

Een reis met zakelijke doeleinden vraagt om andere wensen en behoeften dan een reguliere vakantie. Niet alleen omtrent de vliegreis of accommodatie maar ook de reis naar de luchthaven van vertrek toe. De meest comfortabele reismethode is met de auto en deze vervolgens te parkeren bij de luchthaven. Er zijn meerdere parkeerservices en tal van methodes om deze te vinden beschikbaar, alles kan tegenwoordig eenvoudig online geregeld worden. 

Vergelijken & reserveren

Allereerst loont het om online het beschikbare parkeeraanbod te vergelijken en ook direct online te reserveren. Niet alleen heb je gegarandeerd een parkeerplaats, de tarieven zijn doorgaans lager bij een online reservering. Zo kan je je parkeerplaats weer wat makkelijker verantwoorden bij de baas. 

Bij online vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren vind je parkeeraanbod in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. In Nederland kan je je auto parkeren bij Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam Airport en Maastricht Aachen Airport. Het parkeeraanbod bestaat voornamelijk uit parkeerinitiatieven van ondernemers, de duurdere officiële parkeerplaatsen zijn vaak alleen via de luchthaven zelf te boeken. 

Het vergelijkingsproces

Het vergelijkingsproces werkt als volgt: allereerst selecteer je de luchthaven van vertrek en je reisdata. Vervolgens wordt het beschikbare parkeeraanbod getoond. Het aanbod kan gesorteerd worden op basis van jouw persoonlijke criteria en daarnaast kan er ook gefilterd worden op meerdere variabelen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een valet parking Schiphol, dan selecteer je de optie ‘Valet’ in de legenda. 

Het reserveringsproces

Wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt, kan je deze direct reserveren. Het reserveringsproces is vergelijkbaar met ieder andere online aankoop. Je vult je gegevens in, betaalt online en ontvangt een bevestiging per e-mail. Deze e-mail dient tevens als voucher waardoor het belangrijk is om deze te bewaren. 

De aangeboden parkeerservices

Doorgaans zijn er drie bekende parkeervormen rondom een luchthaven, de een comfortabeler en prijziger dan de ander. Een zakenreis dient normaal gesproken zo snel mogelijk te verlopen, hierdoor hebben de opties valet parkeren en parkeren op loopafstand normaliter de voorkeur boven shuttle parkeren. 

Valet parkeren

Valet parkeren is een snelle en comfortabele parkeervorm. Op de dag van vertrek rijdt je direct naar de luchthaven, de parkeeraanbieder zorgt ervoor dat er bij aankomst een chauffeur klaarstaat. Deze chauffeur inspecteert de auto en parkeert deze vervolgens op de parkeerplaats. Bij terugkomst zorgt de parkeeraanbieder er weer voor dat de auto klaar staat bij de luchthaven. 

Parkeren op loopafstand

De naam spreekt in dit geval voor zich. Je parkeert de auto nabij de luchthaven en kunt vervolgens te voet de reis vervolgen. Normaliter betreedt je het terrein middels kentekenherkenning of een verkregen inrijcode. Bij terugkomst kan je simpelweg het terrein uitrijden met dezelfde methode als bij aankomst. 

Shuttle parkeren

Dit is zoals eerder benoemd de minst gekozen parkeervorm bij een zakenreis. Dit komt simpelweg door de afhandelingstijd van de parkeermethode. Op de dag van vertrek rij je namelijk naar de parkeerplaats en vervolgens wordt je met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. De reistijd gecombineerd met de afhandelingstijd maken het een tijdrovender proces. Bij terugkomst wordt je vanzelfsprekend weer opgehaald en teruggebracht naar de parkeerplaats. 

Factuur of betaalbewijs

Bij een zakenreis moeten de kosten natuurlijk wel gedeclareerd kunnen worden. Daarom is het mogelijk een factuur of betaalbewijs aan te vragen zodat jij alle gemaakte kosten kan verantwoorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier + vijftien =