zakelijk beleggen

Wanneer je in loondienst bent en stop met werken krijg je een uitkering of pensioen. Hierdoor ben je voorzien van het nodige geld om jezelf te kunnen voorzien van eten, drinken en andere benodigdheden om te kunnen leven. Voor een ondernemer zit dit net wat anders. Ondernemers moeten er namelijk zelf voor zorgen dat ze een pensioen opbouwen. Er zijn verschillende mogelijkheden om als ondernemer een pensioen op te bouwen, maar wat zijn deze mogelijkheden? Hieronder lees je meer!

Verkopen van het bedrijf

Een mooie manier van vermogensopbouw, is door het verhogen van de bedrijfswaarde. Wanneer een bedrijf overgenomen wordt, kan er veel geld vrijkomen. Wel is het belangrijk dat je weet dat het bedrijf in goede handen is en dat het daarnaast voor een redelijke prijs overgenomen wordt. Een andere manier om een pensioen op te kunnen bouwen, is bijvoorbeeld door het verkopen van een bedrijfspand en hierbij de aflossing van de hypotheek. 

Zakelijk beleggen

Tegenwoordig hoor je veel mensen over beleggen. Niet alleen ondernemers, maar ook mensen uit loondienst maken hier gebruik van. Vooral als ondernemer is het een erg goede keus om zakelijk te beleggen. Als ondernemer komt het namelijk ook vaker voor dat je een aantal erg goede jaren hebt. Hierin kun je dan ook vaak wat geld missen. Op het moment dat je geld kunt missen, kun je dit zakelijk beleggen. Dit is een slimme manier voor de opbouw van een pensioen, want je hoeft er zelf weinig voor te doen. Wel is het belangrijk de bedragen goed in de gaten te houden en geld in te leggen waarvan je zeker weet dat je het de komende tijd kunt missen. 

Vastgoed in

Naast het verkopen van een bedrijf en het zakelijk beleggen kun je er ook voor kiezen om het vastgoed in te gaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verhuren van studentenwoningen. Maar daarnaast kun je ook andere gebouwen of woningen verhuren. Hierdoor krijg je inkomen, terwijl je er weinig voor hoeft te doen. Wel ben je verantwoordelijk voor het gebouw of de woning. Je moet in contact blijven en wanneer er iets kapot gaat, zul je hiervoor moeten betalen. Toch is dit in verhouding veel goedkoper, dus kun je goed een pensioen opbouwen door middel van in het vastgoed te gaan. Wat ook een groot voordeel hierbij is, is dat je over deze inkomsten geen belasting hoeft te betalen. Als ondernemer is dit heel fijn, want normaal gesproken moet je dan veel belasting afstaan. 

Pensioen opbouwen in rechtsvorm

Binnen een besloten vennootschap, wordt er met een eigen rechtsvorm gewerkt. Hierbij kun je een bedrag reserveren die je voor je pensioen kunt gebruiken. Dit is een fijne manier om als ondernemer je pensioen op te kunnen bouwen. In plaats van gebruik te maken van een verzekeringsmaatschappij is jouw onderneming de verzekeraar. Je kunt wanneer je stopt met werken vanuit je eigen bedrijf dan geld uitkeren. Dit is een handige manier, waarbij je niet afhankelijk bent van anderen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × 1 =