peugeot 207

Veel ondernemers maken al gebruik van een leaseauto. Zo hoeven ze niet in één keer een groot bedrag te betalen en kunnen ze vaak de nieuwste auto’s kiezen. Als er daarnaast technische problemen zijn met de auto, hoeven ze dit niet zelf te betalen. Naast private of financial lease, is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor shortlease. Wat shortlease precies is en wat de voordelen daarvan zijn, lees je in dit artikel.

Wat is shortlease?


Met shortlease kan je een auto leasen en zit je niet jarenlang aan een contract vast. Een shortlease contract loopt tussen de 2 maanden en 2 jaar, waar andere leasecontracten vaak 3 tot 4 jaar zijn.  Dit brengt vele voordelen met zich mee, namelijk:

  • Auto’s uitproberen tot je de juiste hebt gevonden
  • Ideaal voor ondernemers waar inkomen onzeker is
  • Vaak niet duurder dan operational lease

Auto’s uitproberen tot je de juiste hebt


Een groot voordeel van shortlease is dat je niet vastzit aan een contract en als de leaseauto niet helemaal is wat je wil, kan je gemakkelijk overstappen naar een andere auto. Ook als je je inkomen ziet stijgen of je zelf behoefte hebt aan een grotere en duurdere auto, kan je dit gemakkelijk regelen met een shortlease contract. Supershortlease is een bedrijf dat flexibel met de groei van je bedrijf meebeweegt. Bovendien kan je kiezen uit de beste automerken en zelf bepalen hoe lang je shortlease contract dient te zijn.

Ideaal voor ondernemers waar inkomen onzeker is


Ben jij een ondernemer waarbij het inkomen onzeker is, zeker gezien de corona tijd? Dan is een shortlease contract zeker iets voor jou. Als je namelijk bijvoorbeeld  kiest voor een shortlease bedrijfswagen, maar blijkt dat je na een jaar weinig tot geen klussen meer krijgt, kan je gemakkelijk je contract beëindigen en hoef je niet nog 2 jaar te betalen voor een bedrijfswagen die je toch niet gebruikt.

Vaak niet duurder dan operational lease


Een fout die veel mensen maken is dat ze denken dat shortlease veel duurder is dan ‘gewoon’ leasen. Dit is een misverstand. Zo heeft Supershortlease vaak aanbiedingen van leaseauto’s en shortlease bedrijfswagens waarbij je niet meer betaalt dan bij een operational lease contract. Door de kortere duur is het dus zelfs voordeliger.

Shortlease heeft dus veel voordelen voor ondernemers. Je kan veel auto’s testen, zit niet aan een jarenlang contract vast en is vaak niet duurder dan operational lease.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × twee =