burenoverlast

Wil je net gaan slapen, beginnen de buren keiharde muziek aan te zetten dat tot diep in de nacht doorgaat. Omdat dit niet de eerste keer is, wil je graag stappen ondernemen om hier iets aan te doen. De vraag is alleen: Wat moet je doen bij buren overlast? In dit artikel geven we een aantal tips om van deze overlast af te komen. Denk bijvoorbeeld aan het laten doen uitvoeren van een geluidsonderzoek

Meld bij je buren dat je overlast hebt

Het eerste wat je moet doen is de geluidsoverlast melden bij je buren. In de meeste gevallen luisteren buren naar je verhaal en willen ook zij een goede verstandhouding hebben met jou als buurman/buurvrouw. Zo kunnen jullie afspreken om na een bepaalde tijd geen muziek meer af te spelen of doordeweeks dit sowieso te beperken. Zijn er naast jou mensen nog meer mensen die in de buurt die last hebben van het lawaai van een bewoner? Dan kan je gezamenlijk het gesprek aangaan met deze bewoner, zodat je verhaal krachtiger is en je niet alleen bent. 

Komen jullie er niet uit? Onderneem actie

Wanneer jullie er toch niet samen uitkomen, zijn er een aantal andere manieren die je kan doen. Allereerst kan je zelf een dossier opstellen van de buren overlast. In dit dossier zet je bijvoorbeeld de tijden en dagen wanneer je last hebt van de geluiden van je buren, hoe lang dit duurt. Daarnaast kan je zelf een geluidsmeting doen. Er zijn een aantal bedrijven waarbij je deze apparatuur kan kopen, een daarvan is Strooming. Het dossier kan je aanleveren bij de politie, woningbouwvereniging of de gemeente. Vaak is de woningbouwvereniging is

Schakel de hulp van experts in

Wil je liever niet zelf de geluidsmeting doen, maar dit overlaten aan de experts? Ook hierbij kunnen meerdere bedrijven helpen. Vaak hebben medewerkers van dit soort bedrijven een geheimhoudingsplicht en doen dit onderzoek onafhankelijk. Daarnaast wordt van dit onderzoek een rapport gemaakt dat je kan gebruiken bij een eventuele juridische procedure die je wil volgen om de buren overlast uiteindelijk te verminderen.

Er zijn dus veel manieren om de buren overlast te beperken. Wij raden altijd aan om eerst te praten met de buren. Wil dit niet werken, kan je onderzoek laten uitvoeren door experts en juridische stappen ondernemen. Uiteraard is het altijd het prettigst als de verstandhouding tussen jou en je buren goed blijft. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + zeventien =