Zacht water

Zacht water is iets dat steeds populairder wordt, maar waarom eigenlijk en waarom zou je zacht water op je kantoor willen? In dit artikel leggen we je uit wat zacht water precies is en waarom zacht water op je kantoor een goed plan is. 

In water zit altijd een bepaalde hoeveelheid kalk (calcium). Calcium is een mineraal dat we nodig hebben om gezond te blijven en kunnen we op veel verschillende manieren binnen krijgen. Verder zorgt kalk in water bijvoorbeeld voor veel kalkaanslag. Als je over wilt stappen naar zacht water, heb je een waterontharder van bijvoorbeeld Soft Water Systems nodig. Deze filtert de kalk uit het water en zorgt er vervolgens dus voor dat er kalkloos water uit je kraan en door je leidingen stroomt.

Geen kalkaanslag meer

Als je overstapt naar zacht water heeft dat één enorm voordeel, namelijk dat je niet meer te maken krijgt met kalkaanslag. Nooit meer hoef je op die aanslag te schrobben en je hebt dan ook veel minder chemische schoonmaakmiddelen nodig voor het schoonmaken. Naast het feit dat je minder hoeft te poetsen als je geen last meer hebt van kalkaanslag, is zacht water ook veel beter voor je apparaten. Zacht water voorkomt namelijk ook dat kalkaanslag ontstaat in de (leidingen) van je apparaten, zoals je koffiezetmachine, of je waterkoker. Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat d He sensor van je apparaten in de war raakt. Je apparaten gaan dan meer energie verbruiken, kunnen dan oververhit raken en uiteindelijk doorbraden. Wanneer je dus gebruik maakt van zacht water hebben je apparaten daar geen last van en gaan ze dus langer mee.

Je bespaart geld

Als je ervoor kiest om een waterontharder te laten installeren, ben je dus zuiniger op je apparaten. Daarbij gaan ze niet steeds meer energie verbruiken en heb je ook nog eens minder schoonmaakmiddelen nodig. Er is dus op drie gebieden geld te besparen met een waterontharder. Dat geld kun je vervolgens weer steken in je onderneming, of in je personeel tijdens een leuk uitje. Hoe je ook besluit het extra geld te besteden, het is zeker de moeite waard.

Het is niet duur

Nu denk je misschien: ja hoor, leuk, maar zo’n waterontharder is vast hartstikke duur. In werkelijkheid valt dat echt enorm mee. Natuurlijk is het even een groot bedrag om een waterontharder aan te schaffen, maar vervolgens bespaar je er ook behoorlijk wat geld mee. Een waterontharder verdiend zich dus zeker terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − elf =