boat

Veel ondernemers vergeten vaak te genieten van het leven en zijn alleen maar bezig met hun bedrijf. Weken waarin 60 tot 70 uur wordt gewerkt zijn bijna geen uitzondering meer en in de zomer wordt maar weinig op vakantie gegaan, aangezien er het hele jaar door van alles moet gebeuren. In dit artikel wordt uitleg gegeven over waarom vrije tijd juist een positief effect heeft op jou en je bedrijf en hoe je je kan ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een boot.

Je kunt als ondernemer altijd blijven werken, want er is genoeg te doen.  Je hebt het gevoel dat je altijd op ieder mailtje direct moet reageren en dat je altijd op de werkvloer moet zijn om collega´s te helpen. Deze gedachte brengt ook gevaren met zich mee. Het begint langzamerhand een trend te worden dat mensen een burn-out krijgen en zich overwerken. Daarnaast kan ook het gezin leiden onder de werkdruk die je jezelf bezorgt. Ruzie met je vrouw of man, weinig tijd hebben voor je familie of zelfs vrienden verliezen door het geringe contact. Dit zijn geen uitzonderingen bij ondernemers. Zorg er dus voor dat je voldoende rust pakt en geniet van je vrije tijd. Leuke ideen om te doen en waarbij je echt tot rust komt:

1. Huur een boot

Een ideale manier om optimaal te genieten van je vrije tijd is om een boot te huren in de zomer. Je bent even weg van je mobiel of laptop en je hebt daarnaast ook weinig andere prikkels. Hierdoor kom je helemaal tot rust en kan je ultiem genieten van de mensen om je heen. Ga je met de kinderen varen? Een rubber boot kopen is dan een uitstekend idee om je kinderen bezig te houden. 

2. Bezoek een concert


Ook het bezoeken van een concert is een ideaal manier om te relaxen in je vrije tijd.  Zo zijn er het hele jaar door leuke concerten te bezoeken die vaak in de avond worden georganiseerd. Zo kan je direct na je werk, naar dit festival gaan en de mails, calls of andere afspraken eventjes vergeten.

Vergeet dus niet te genieten van je vrije tijd als ondernemer. Je werknemers kunnen echt wel een dag werken zonder jou op kantoor en zo hou je tijd over om te ontspannen, Het kopen van een rubber boot voor je kinderen en lekker varen met het gezin is een goede manier om je vrije tijd optimaal te benutten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 20 =