woonkamer

Het kiezen van het juiste formaat en de juiste opstelling zijn bepalend voor je hele woonkamer. Om zeker te zijn dat de bank past kan je het beste de formaten van de bank opmeten en dit nabootsen in je woonkamer. Op deze manier is het goed te zien hoeveel ruimte de bank precies inneemt. In dit artikel krijg je meer informatie over waar je op moet letten bij het kopen van een bankstel

 

Hoe bepaal ik of mijn bank een linker of rechterhoek moet hebben?

Wanneer je een hoekbank wilt samenstellen is het belangrijk om te weten wat wordt bedoeld met een ‘hoek links’ of een ‘hoek rechts’. De hoek van de bank wordt bepaald vanuit de positie waarbij je vóór de bank staat, vanuit daar bepaal je of je de hoek aan de linker- of de rechterkant gepositioneerd wilt hebben. 

Bij veel hoekbanken is deze hoek niet verplaatsbaar, in dit geval is je keuze dus definitief. Vind je het wel belangrijk om dit deel te kunnen verplaatsen, kies dan voor een bank met een verplaatsbaar voetenbankje.
Tip: Heb je een grote woonkamer? Kies dan ook voor een grote bank, zodat hij niet wegvalt in de ruimte. Plaats een bank ook niet altijd tegen een muur, juist door het in de ruimte te zetten creëer je meerdere plekjes in de woonruimte.

Het comfort

Bij het kiezen van een bank is het belangrijk te bepalen waarvoor je hem wilt gebruiken. Werk je vaak thuis? Dan is op de bank zitten met een laptop op schoot het fijnst op een zitbank met een kort zitgedeelte. Dit zorgt voor een actieve zithouding. Ben je meer op zoek naar een relaxbank? Dan is juist een wat diepere bank met zachte kussen erg fijn. Wil je er ook op liggen, dan is de lengte van de bank belangrijk en is een hoekbank ook een goede optie. Het is voordat je een bank koopt van belang als deze aspecten uit te testen in de winkel, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Hoe kan ik mijn bank het beste onderhouden? 

Elk type stoffering vraagt om een ander onderhoudsschema. Een stoffen bank kan heel onderhoudsvriendelijk zijn, waarbij sommige leersoorten een specifieke behandeling vragen. Andersom kan het ook voorkomen dat een bepaalde fijngeweven stof juist iets kwetsbaarder is dan een bank van bijvoorbeeld leer. Het is daarom goed om te weten wat de verschillen zijn tussen de verschillende stoffen en leertypes, en hoe je deze het best kan onderhouden. Ieder leertype vraagt namelijk om een andere behandeling. 

Hoe gevoelig is een stoffenbekleding voor zonlicht? 

Fel zonlicht tast de kleuren van elk bekledingsmateriaal aan. Probeer de inval van zonlicht dan ook te vermijden. Stoffen die vaak worden blootgesteld aan zonlicht, gaan in der loop van tijd verbleken. Wij adviseren je daarom om je bankstel dus niet pal voor een groot raam te zetten. Een vitrage voor het raam kan de lichtintensiteit al behoorlijk verminderen. 

Zorg er daarnaast voor dat de bank niet te dicht bij een warmtebron staat. Te veel warmte kan zorgen voor uitdroging van de stof, wat de kwaliteit van de bank beïnvloed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + veertien =