concert

Een teambuildingsdag of bedrijfsuitje is een goede manier om collega’s beter te leren kennen. Het is een ongedwongen manier om samen te zijn in een compleet andere setting dan normaal. Hierdoor is het mogelijk om iedereen in een ander daglicht te zien. De stugge baas kan een sociale en gezellige gast zijn. Het is mooi om elkaar beter te leren kennen. Voor werkgevers zijn er volop voordelen om een bedrijfsuitje te organiseren. Er zijn veel voorbeelden, zoals de bedrijsuitje in Twente of op een andere plek in het land. Laten we snel overgaan tot de voordelen van teambuilding en uitjes! 

Een betere binding 

Het is mogelijk om elkaar beter te leren kennen op de bedrijfsuitjes. Helemaal wanneer je in teams moet werken met mensen waar je normaal geen contact mee hebt. Het is zo mogelijk een diepere connectie te krijgen. Samen een avontuur beleven, opdracht uitvoeren en mogelijk zelfs winnen is uiteraard heerlijk. Deze diepere verbinding met elkaar zal ook doorwerken tijdens het werk. Hier zullen opeens afdelingen en mensen beter met elkaar gaan samenwerken. Het is belangrijk om hier de vruchten van te plukken als werkgever. Een betere teamspirit is goed voor iedereen. 

Meer ideeën en groei van het bedrijf

Door samen te genieten tijdens een uitje en de bloemetjes buiten te zetten komt er nieuwe creatieve ideeën tot stand. Nieuwe inzichten welke spontaan naar boven komen worden eerder gedeeld met elkaar. Het hoeft natuurlijk niet direct op het bedrijfsuitje zelf gedeeld te worden. Het kan ook later gebeuren. De nieuwe energie door bijvoorbeeld samen te gaan sporten, skiën, zwemmen of lekker te luieren bij een borrel zorgen voor nieuwe kansen. Sparringsessies zijn minder bedreigend voor iedereen en daardoor zullen er betere ideeën naar voren komen. 

Vergaderen en een feestje vieren 

Het is natuurlijk mogelijk om als werkgever het beste van twee werelden te combineren. En iets voor het bedrijf doen en daarnaast een feestje vieren. Iedereen zal met een ander gevoel in de stoel zitten als ze weten dat er ‘s avonds een feestje is. De kracht van de groep zal al voor het bedrijfsuitje tot uiting komen. Daarna kan het feest beginnen met bijvoorbeeld een vroege barbecue om daarna lekker ergens op het terras te gaan zitten. In Twente zijn de terrassen van Hengelo en Enschede erg goed. Het is gezellig om er als groep te gaan zitten. 

Fiscaal te verrekenen

Een financieel voordeel is dat het fiscaal verrekenbaar is. De kosten voor het bedrijfsuitje worden in mindering gebracht op de winst. Hierdoor is de investering in het bedrijfsuitje dus eigenlijk niet eens zo hoog. Je krijgt als bedrijf een fiscale korting. Daarnaast zijn er dus alle bijkomende voordelen. Een beter team, meer teamspirit, nieuwe ideeën, meer saamhorigheid en gewoon een leuke tijd samen. Het maakt natuurlijk niet uit waar in het land je het bedrijfsuitje gaat vieren. Het is belangrijk om er volop van te genieten. Voor de werkgever is het prettig om te weten, dat er uit onverwachte hoek een financieel voordeel komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

tien − een =