vanaf 2023 minimaal energielabel c voor bedrijfspanden

Bij de oplevering, verhuur of verkoop van utiliteitsgebouwen zijn pandeigenaren sinds 2015 verplicht om een geldig energielabel in bezit te hebben. Een energielabel voor bedrijven geeft het energieverbruik van een bedrijfspand aan. Het meest energiezuinige is een energielabel A.

Vanaf 2023 geldt er voor alle kantoren met een oppervlakte groter dan 100m2 een verplichting dat het pand over minimaal een label-C moet beschikken. Kantoren met een energielabel D of lager mogen vanaf dit jaar niet meer verhuurt of verkocht worden. Deze maatregel zorgt ervoor dat kantooreigenaren hun bedrijfspand energiezuiniger moeten maken. 

Energielabel voor je bedrijfspand

Voor eigenaren van bedrijfspanden is het sinds 2015 verplicht om in het bezit te zijn van een geldig energielabel. Op het moment dat dit niet het geval is dan riskeer je een flinke boete die kan oplopen tot zelfs €20.000. Er zijn enkele uitzonderingen op deze verplichting. Religieuze gebouwen, fabriekshallen en monumenten hoeven bijvoorbeeld niet over een energielabel te beschikken.

Duurzame samenleving

Voor een schoner milieu en een duurzame samenleving hanteert de overheid steeds vaker strenge milieuregels. Bedrijven in Nederland krijgen hier al jaren mee te maken. De verplichting van minimaal energielabel C in 2023 is slechts een tussenstap. In de toekomst verwachten we dat ieder kantoor minimaal een energielabel A moet hebben. Het verduurzamen van je bedrijfspand kan door energiebesparende maatregelen te nemen. Deze maatregelen kunnen zijn: verlichting vervangen voor led verlichting, energiezuinige ketel en een betere isolatie van het pand. 

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Als pandeigenaar kan je via EnergielabelOffertes.nl verschillende aanbieders van energielabels voor bedrijfspanden met elkaar vergelijken. Zo vind je altijd een erkende energieadviseur en ook nog eens voor de laagst mogelijke prijs. 

Na het aanvragen van een energielabel wordt er een afspraak voor opname gepland. Tijdens deze fysieke opname door een EPA-U adviseur worden alle gegevens met betrekking tot de energiezuinigheid van het pand genoteerd. Deze gegevens worden vervolgens op kantoor uitgewerkt tot een energieprestatieadvies rapport met energielabel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × vier =