Thuiswerken

Thuiswerken komt dit jaar vaker voor dan ooit. Vandaar dat het nu juist belangrijk is om een goede werkplek te creëren. Om te zorgen dat iedereen thuis goed kan blijven werken, zijn hier wat tips voor de beste inrichting van je thuiswerkplek. 

Plek waar je kunt werken

Wanneer je veel thuis moet gaan werken is het fijn als je je werk ook goed kunt doen. Vandaar dat een goede plek van essentieel belang is. Zo kun je bijvoorbeeld in kamer die het minst wordt gebruikt werken. Of een plek in het huis waar je de deur dicht kan doen. Als dit niet mogelijk is, is het belangrijk om een soort hoekje te creëren waarbij je met je rug naar de mensen toe zit. Op deze manier wordt je niet te veel afgeleid en kan je goed je werk doen.

Standaard spullen voor een werkplek

Naast de plek zijn ook de standaard spullen belangrijk. Denk daarbij aan een bureau goed bureau. Door een goed bureau zit je vaak met je schouders op de juiste hoogte. Dit voorkomt spierspanning op de schouders en nek en zo dus ook klachten. Ook is het hebben van een goede bureaustoel noodzakelijk. Je kunt namelijk geen hele dagen werken op een stoel die niet goed zit en een verkeerde houding veroorzaakt. Wil je dus goed kunnen blijven functioneren? Bezuinig dan niet op een bureaustoel. 

Handige gadgets

Om het thuiswerken zo prettig mogelijk te maken, is het handig om bepaalde gadgets aan te schaffen. Allereerst een laptopstandaard, een laptopstandaard zorgt ervoor dat de laptop iets hoger staat. Dit zorgt net zoals bij de stoel en het bureau, voor een betere houding en voorkomt dus ook weer rug-en nekklachten. Wel moet er dan ook gelijk een extra toetsenbord aangeschaft worden, anders moet er de hele tijd met de armen in de lucht getypt worden. Waarschijnlijk ligt er nog een in huis, maar het is fijn om een draadloze muis te hebben.

Planten voor extra sfeer

Naast de standaard spullen en de handige gadgets, is het ook handig om planten in je thuiswerkplek neer te zetten. Ze zien er namelijk niet alleen leuk en sfeervol uit, ze zijn ook goed voor de luchtcirculatie. Zo zorgt het voor hoger zuurstofgehalte, en dit is goed voor de hersenen. Daarnaast verhogen ze volgens onderzoeken de werkproductiviteit. Zorg wel dat de planten genoeg water krijgen, want een dode plant die werkt weer negatief voor de werkproductiviteit.

Creëer opbergruimte

Om ervoor te zorgen dat je werkplek overzichtelijk blijft en niet wordt omgetoverd tot een puinhoop, is het belangrijk om voor opbergruimte te zorgen. Zorg daarom voor een kast waar je de spullen kwijt kunt. Het hangt er natuurlijk vanaf welke baan je hebt, maar vaak is het hebben van een dossierkast erg handig. Zo blijven alle persoonlijke gegevens opgeborgen en ontstaat er een minder grote troep op het bureau. Om toch nog een beetje een prettige sfeer te creëren is het leuk om foto’s, kaarsen of een schilderij neer te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + vier =