tandartsstoel

Bij het oprichten van een tandartsenpraktijk komen een hoop werkzaamheden kijken. En goede start voor een onderneming is erg belangrijk. Je kunt deze groei in de toekomst na een goede start namelijk door blijven zetten. Hiervoor moet je echter wel voldoende mensen achter de hand hebben. Denk hierbij aan voldoende personeel om meer klanten te kunnen ontvangen, maar denk hierbij ook aan voldoende manieren om meer klanten te trekken.

Een goede voorbereiding is van belang

Om te beginnen is het bij het oprichten van een onderneming van belang om een goede voorbereiding te treffen. Als je goed bent voorbereid weet je wat je kunt verwachten en wat de risico’s zijn. Ook weet je hoe je klanten en personeel kunt werven zodat je een stabiele tandartspraktijk neer kunt zetten. Voor een goede voorbereiding kun je jezelf ook inlezen op het internet. Tot slot kun je informatie vragen bij andere tandartspraktijken. Zij kunnen jou ondersteunen in de opstartfase van je onderneming.

Reclame om klanten en personeel te werven

Het is bij het opstarten van een onderneming fijn om eerst een basis op te bouwen. Hier zijn klanten voor nodig. Om klanten te werven kun je verschillende stappen ondernemen. Zo kun je folders in de buurt van de locatie rond laten bezorgen. Ook kun je een kranten of magazine artikel met als titel bijvoorbeeld ‘Nieuwe tandarts Vlaardingen’ de wereld in brengen. Dit is iets wat een hoop volwassenen zullen lezen. Dit is ook precies de doelgroep die je wilt benaderen. Om personeel te werven is het verstandig ook handig om te adverteren. Dit kun je ook bij uitzendbureaus doen. Verder is een professionele bedrijfswebsite ook handig voor een tandarts. Hier kun je de klanten afspraken in laten plannen en dergelijke. Zo kun je mogelijk kosten op administratie medewerkers besparen.

Blijf groeien zolang dit kan

Iets wat je bij veel ondernemers ziet gebeuren is dat zij na een stabiele basis stoppen met groeien. Dit is erg zonde, want zo laat je veel kansen liggen. Juist als je een stabiele basis hebt opgebouwd en uit de kosten bent, is het zaak om door te zetten. Er zijn nu een hoop mensen die op de hoogte zijn van je tandartspraktijk, dus zorg dat je nog meer klanten krijgt. Als je tandartspraktijk helemaal vol zit en alles loopt goed, liggen er ook nog steeds doorgroeimogelijkheden. Je kunt namelijk een tweede praktijk openen. Dit proces zal waarschijnlijk ook stukke beter verlopen omdat je het al eerder hebt gedaan.

Let hierop bij het uitkiezen van de locatie

Bij het uitkiezen van een geschikte locatie voor je tandartspraktijk is het allereerst van belang om rekening te houden met concurrentie. Het is niet verstandig om een tandartspraktijk op te richten in een dorp waar al 4 andere tandartspraktijken gevestigd zijn. Daarnaast is het belangrijk om de praktijk te voorzien van een goede infrastructuur. Het is belangrijk dat de praktijk voor iedereen bereikbaar is. Ook is het verstandig om de praktijk binnen een woonwijk of centrum te zetten. Veel mensen zullen dan al komen, dit komt puur om het feit dat het dichter bij is dan hun huidige tandartspraktijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien − dertien =