sfeer op kantoor

Zo verhoog je de werksfeer tijdens de corona pandemie

Ben jij op zoek naar tips om de werksfeer te verhogen tijdens de corona pandemie? Er zijn diverse manieren om de algehele sfeer op het werk te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan jouw medewerkers van leuke extra’s voorzien om de motivatie erin te houden. Wij zochten uit op welke manieren je het beste de werksfeer kunt verhogen en hebben enkele voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Geef je medewerkers wat extra’s

Door jouw personeel af en toe cadeautjes te geven, laat je zien dat je hen ziet en waardeert.
Kies bijvoorbeeld voor een gepersonaliseerde koffiemok en zet hier jouw bedrijfslogo op of ga bijvoorbeeld voor een persoonlijk notitieboekje, pennenbakje, muismat of andere accessoires die onmisbaar zijn op het werk. Uiteraard kun je ook gewoon lekkere chocolade geven of iets anders leuks. Alleen al het gebaar zal gewaardeerd worden door je personeel.

Voeg planten toe op kantoor

Wil je de werksfeer verhogen? Dan zijn planten hier uitermate geschikt voor. Planten zorgen niet alleen voor meer kleur, vrolijkheid en sfeer op kantoor. Een extra mooi voordeel is dat planten zuurstof leveren. Dit zal de productiviteit van jouw medewerkers zeker verhogen. Ook voelen veel mensen zich beter in een omgeving met veel groen.

Breng wat kleur aan op de muren

Heb je witte muren op kantoor? Breng dan zeker wat kleur aan. Let er echter ook op dat het kantoor een rustige uitstraling blijft behouden. Ga dus niet voor felle kleuren, maar kies er bijvoorbeeld voor om een wand in een bepaalde kleur te verven. Zo schijnt blauw de productiviteit te verhogen en zorgt paars ervoor dat werknemers beter kunnen nadenken. Achter elke kleur zit wel een speciale betekenis. Ga dan ook na wat jij precies zoekt en pas jouw kleuren op kantoor hierop aan.

Plaats waterelementen op kantoor

Wat ook zeker een goed idee is, is om waterelementen op kantoor te plaatsen. Waterelementen staan ook wel voor rust en reinheid. Plaats bijvoorbeeld een vijver of fontein in de kantoortuin of zet een aquarium op kantoor neer. Maak geen gebruik van stromende waterelementen, omdat deze medewerkers juist kunnen afleiden.

Maak een ‘wall of fame’ voor medewerkers

Een ideaal middel om de werksfeer te verhogen is door een speciale ‘wall of fame’ te maken voor medewerkers. Laat foto’s zien van door de jaren heen, print quotes van werknemers uit en kies elke maand jouw beste werknemer uit die je van een speciale prijs voor ziet. Dit zal de werksfeer zeker verhogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + zes =