schuideur

Schuifdeuren doen wonderen om jouw huis met natuurlijk licht te vullen, buiten naar binnen te laten en zelfs frisse lucht door je hele huis te laten circuleren. Omdat ze een integraal onderdeel zijn van het ontwerp van je huis, moet u ervoor zorgen dat ze veilig en correct werken hier zijn de oplossingen voor zes van de meest voorkomende problemen.

Hier lees je hoe je de rollen en de baan kunt reinigen op kantoor

Verwijder de deur van het spoor. Zoek eerst de stelschroeven van de rol en gebruik een schroevendraaier om de schroeven tegen de klok in te draaien. Hierdoor worden de rollen ingetrokken en wordt de deur gelijk met de baan. Verwijder vervolgens de deurstop aan de bovenkant van het frame, wat net zo eenvoudig moet zijn als het losschroeven. Zodra die twee stappen zijn genomen, moet je de deur voorzichtig van de baan kunnen verwijderen.

Controleer de rollen. Plaats de deur op een paar schragen voor gemakkelijke toegang tot de rollen aan de onderkant. Gebruik een schroevendraaier om de rollen voorzichtig naar buiten te trekken. Als ze beschadigd lijken te zijn, kan dat uw probleem zijn – ze moeten worden vervangen. Als ze gewoon vies zijn, schraap dan het vuil eraf en wrijf ze vervolgens schoon met gedenatureerde alcohol. Misschien wil je ze opnieuw oliën met siliconenspray, die vuil afstoot.

Installeer je schone rollen opnieuw. Lijn elke stelschroef uit met het toegangsgat en tik op zijn plaats met een hamer en een houten blok om schade aan de wielen te voorkomen. Als ze goed op hun plaats zitten, trek je de rollen zo ver als mogelijk in.

Maak de sporen schoon. Net als bij de rollers, veeg je de bovenste baan af met alcohol en spuit je in met siliconenspray. Zuig los vuil van het onderste spoor en maak het ve rvolgens schoon met alcohol. Je wilt echter het onderste spoor smeren door het een paar keer te wrijven met een blok paraffinewas in plaats van silicium – paraffine is substantieel en zal de slijtage weerstaan ​​​​die het onderste spoor de neiging heeft om te nemen.

Een schuifpui reparatie is intensief werk, maar je kunt er veel geld mee besparen door het zelf uit te voeren. We gaan weer verder! Plaats je deur opnieuw in de rails. Lijn het uit met het onderste spoor en kantel het vervolgens omhoog. Maak eerst de hoofdstop weer vast , anders kan deze eruit vallen. Rol de deur naar de deurstijl aan de vergrendelings zijde en draai vervolgens de stelschroeven totdat de deur evenwijdig is aan de stijl.

Uitlijningsproblemen van schuifdeuren op kantoor

De meeste achterdeuren hout slagen er op een of ander moment in om uit balans te raken. Om uw deur opnieuw uit te lijnen met de rails aan de boven- en onderkant van het frame, verwijdert u de deur van de rails en plaatst u deze opnieuw. Zorg ervoor dat de rollen aan de bovenkant eerst zijn uitgelijnd, “loop” dan de onderkant van de deur op zijn plaats en duw de bovenkant van de hordeur omhoog in de baan. Mogelijk moet u de stelschroeven aan de bovenkant iets draaien om beweging mogelijk te maken. Wanneer de deur weer op zijn plaats zit, moet u de schroeven opnieuw afstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × drie =