teambuilding

Ook in deze tijd van Corona is het belangrijk om als bedrijf te doen aan teambuilding. Sterker nog, het is nu nog veel belangrijker dan voorheen. Zeker nu het thuiswerken de nieuwe norm is. Collega’s zien elkaar veel minder, hebben enkel contact via Teams of Zoom waardoor het werk onpersoonlijker wordt. Mensen zijn gezelschapsdieren en hebben contact nodig. Speel daarom als bedrijf in op deze behoeften door regelmatig teambuilding uitjes te organiseren. In dit artikel leggen we uit waarom teambuilding zo belangrijk is voor een bedrijf en geven we tips mee welke teambuilding uitjes georganiseerd kunnen worden tijdens Corona.

Waarom is teambuilding belangrijk?

In een bedrijf zijn er vaak diverse afdelingen: sales, ICT, marketing, Finance en noem zo maar op. Op elke afdeling werken er ander soort mensen, de sales en marketing mensen hebben gladde praatjes en zijn sociaal, Finance en ICT zijn misschien wat terughoudend. Natuurlijk verschilt het ook nog eens per persoon hoe iemand in elkaar zit. En al deze verschillende persoonlijkheden moeten samenwerken om het bedrijf draaiende te houden. Maar hoe zorg je als bedrijf ervoor dat dit ook daadwerkelijk gebeurt in harmonie. Teambuilding is één van de dingen die hierbij kan bijdragen. 

Daarnaast zorgt teambuilding ook voor het motiveren, inspireren en het behoud van de medewerkers. Want stel je toch eens voor dat het bedrijf waar je werkt geen uitjes doet. Zou je dan nog gemotiveerd zijn om elke dag te werken? Waarschijnlijk niet.

Motiveren van de medewerkers

Eén van de belangrijkste zaken binnen een bedrijf is het motiveren en belonen van medewerkers. Een beloning kan gedaan worden in de vorm van een kerstpakket, bonus of een teamuitje bij het halen van de targets. Een beloning motiveert medewerkers indirect ook om weer een stapje harder te werken. Want wanneer daar een beloning tegenover staat, hebben ze het gevoel dat ze niets voor niets werken. Teambuilding uitjes zijn daarom niet alleen goed voor het teambuilden maar ook voor het motiveren en belonen van het personeel. 

Zorgt voor een hecht team

Zoals we al eerder beschreven, werken er in een team veel mensen met een verschillende persoonlijkheid. Door regelmatig te doen aan teambuilding uitjes leert het team elkaar beter kennen wat op den duur zorgt voor een echt teamgevoel en een hechte band. Collega’s zullen elkaar niet alleen meer zien als collega’s maar ook als een vriend of een vriendin. En dat is vaak de bedoeling van teambuilding.

Corona Proof teambuilding uitjes

Maar hoe zorg je als bedrijf ervoor dat je tijdens de Corona crisis nog leuke teambuilding uitjes kan organiseren? Dit is een vraag waar veel bedrijven mee kampen. Want hoe breng je het team bij elkaar zonder de kans om elkaar te besmetten? En wat voor soort teambuilding uitjes zijn Corona Proof? 

Groepsuitje op het strand

Er is niets fijners dan even uitwaaien op het strand. Samen met je collega’s leuke Corona Proof activiteiten doen op het strand of gewoon even zitten in het zand en een praatje met elkaar maken. Een groepsuitje op het strand is ideaal voor wat grotere groepen mensen (zolang de 1,5 meter afstand wel gewaarborgd wordt). Naast dat het een goed moment is om op het strand even tot rust te komen, kunnen er ook weer nieuwe ideeën opgedaan worden. Denk hierbij aan een brainstormsessie. 

Virtual escape room

Niets is leuker dan samen met je team raadsels oplossen in een escape room. Helaas zijn de fysieke escape rooms gesloten. Maar gelukkig hebben bedrijven daar alweer iets op verzonnen namelijk een virtuele escape room. Dit kan je vanuit huis op je telefoon op een computer makkelijk spelen. En het geeft bijna dezelfde ervaring als wanneer je het in real life doet. Ben je benieuwd naar meer Corona Proof teambuilding uitjes in Amsterdam? Bezoek dan de bovenstaande website. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 5 =