studeren

Een studie is bepalend voor het beroep dat je later gaat uitoefenen. Het kiezen van een studie die bij jou past, is daardoor ook heel lastig. Gelukkig is een baan niet meer zo permanent als dat vroeger was. Je hoeft niet meer tot je pensioen voor één baas te werken en je zit ook niet meer vast aan één branche. Je kunt momenteel veel makkelijker jezelf bijscholen en omscholen. Dit startpunt is ook ideaal voor ondernemers. Kennis die mist komt vaak met een hoge prijs als deze ingehuurd moet worden. Door middel van een opleiding bij Hogeschool NHL Stenden kunnen jij en jouw bedrijf weer met beide benen in de markt staan.

Over Hogeschool NHL Stenden  

NHL Stenden is een hogeschool dat bachelor- en masteropleidingen aanbiedt. Deze opleidingen kunnen voltijd, deeltijd of duaal aangeboden worden. Naast een opleiding is het ook mogelijk om te kiezen voor een cursus of leergang. NHL Stenden specialiseert zich niet in één vak, maar heb je de keuze om uit één van de opleidingen te kiezen binnen een branche of interessegebied. De branches of interessegebieden waar je uit kunt kiezen zijn als volgt:


  • Media en Communicatie
  • Economie en Management
  • Onderwijs
  • Toerisme en Vrijetijd
  • ICT
  • Zorg en Welzijn
  • Techniek
  • Bestuur en Recht
  • Hotelmanagement
  • Maritiem

Locaties van Hogeschool NHL Stenden

Wanneer je ervoor kiest om een opleiding, cursus of leergang te volgen moet je rekening houden met de locatie. Niet iedere opleiding, cursus of leergang wordt op alle locaties aangeboden. Vaak zit je vast aan één locatie, wat onhandig kan uitvallen met de locatie waar je onderneemt. Houd hier dus rekening mee.

Het is mogelijk om bij NHL Stenden te studeren in het buitenland. Er zijn hogescholen en campussen in Qatar, Bali, Thailand en Zuid-Afrika. In Nederland is NHL Stenden gevestigt in Amsterdam, Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden, Meppel, Terschelling en Zwolle.

Een studie kiezen als ondernemer

Wanneer je als ondernemer meer wilt leren, kan een studie volgen bij Hogeschool NHL Stenden een ideale uitkomst zijn. Waarschijnlijk is het niet mogelijk om door de onderneming voltijd te studeren. Een goede uitkomst hiervoor is een studie volgen in deeltijd. Mensen die studeren in deeltijd hebben meestal al een baan, bedrijf of enkele jaren ervaring. Deze vorm van scholing is zeer populair bij mensen van eind twintig tot midden veertig jaar oud. Over het algemeen heb je dan één dag per week les. Dit kan zowel fysiek of digitaal zijn. 

Een ander voordeel van deeltijd is dat je studie niet perse aan het werk gerelateerd hoeft te zijn. Hierdoor kun je makkelijker combineren en inplannen. Wanneer je kiest voor een duale opleiding, dan gelden die regels wel. Het doel van duaal is dat ik ook direct leert vanuit de praktijk, die meer diepgang heeft dan het lopen van een stage.

Als je opties beperkter zijn dan dat we hierboven genoemd hebben, is de oplossing het volgen van een cursus of leergang. Een deel van de deeltijd- en duale opleidingen bij NHL Stenden zijn ook modulair te volgen. Dit betekent dat de opleiding ook in losse modules te volgen is. Zo kun jij in je eigen tempo jouw diploma behalen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 1 =