Als ondernemer is het belangrijk dat je in deze tijd online brand awareness hebt. Alles gebeurd tegenwoordig online. Van het vergaren van informatie tot het kopen van producten of het in contact komen met andere mensen. Door deze digitalisering liggen er wel enorm veel kansen voor ondernemers. Zo is het door marketing mogelijk om direct onder de aandacht te komen van de doelgroep en ook daadwerkelijk een groot publiek te bereiken, omzet te behalen en de continuïteit van je onderneming te waarborgen.  De vraag is: Hoe vergroot je je online brand awareness? 

Organisch verkeer vergroten naar je website toe


Om mensen naar je website te navigeren is Google het platform om dit mogelijk te maken.  Er zijn twee manieren om dit te bewerkstelligen. Allereerst is het mogelijk om direct vindbaar te worden in Google door middel van Google Ads. Hierdoor doe je mee aan een veilig met andere bedrijven waar je concurreert op bepaalde zoekwoorden. Je betaalt dan per clicks. Als er bijvoorbeeld 100 mensen zijn die op je advertentie klikken tegen een CPC(cost per click) van 4 euro. Moet je aan Google een bedrag van 400 euro betalen. Uiteraard is het dan maar de vraag of je deze kosten eruit haalt met het verkopen van de producten en de marge die je hebt. Een andere manier om gevonden te worden op Google is organisch. Dit zijn zoekresultaten die direct onder de advertenties komen te staan. Dit kost geen geld, maar kan wel lang duren. Als je website technisch beter is dan de concurrentie, je betere content hebt en ook actief linkbuilding uitvoert, is het mogelijk om de topposities te behalen in Google.

Adverteren via Instagram


Waar Facebook daalt in het aantal gebruikers volgens een onderzoek van Newcom, is Instagram juist sterk aan het groeien. Van 2,1 miljoen dagelijkse gebruikers in 2018 naar 2,7 miljoen gebruikers in 2019. Een groei van 26%. Hierdoor is het ook een interessant platform om brand awareness te creëren. Instagram maakt het mogelijk te adverteren met een video of foto.  Het ligt er maar net aan waar jij de voorkeur aan geeft en wat je wil investeren. Uiteraard brengt het maken van een goede en professionele video ook kosten met zich mee. Met Instagram kan je gerichte advertenties maken en laten zien aan de mensen binnen je doelgroep.

Organisch scoren in Google en je verkeer vergroten en het adverteren via Google zijn effectieve manieren om je online brand awareness te vergroten voor je onderneming. Uiteraard brengt dit wel tijd, kennis en kosten met zich mee. Daarom is het verstandig om de hulp van een online marketing bureau in te schakelen om uiteindelijk daadwerkelijk naamsbekendheid te vergroten, omzet en winst te behalen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =