koffie

Waarom heb je koffie nodig voor je werk? Om ervan te genieten tijdens die lange saaie vergadering of je dagelijkse woon-werkverkeer? Of is het de koffie die je energie helpt verbeteren? Afhankelijk van de bron kan koffie de motivatie van een persoon verhogen. Maar je hoeft niet rond te lopen op de stoep en calorieën te verbranden in de sportschool om jouw verlangen naar een kopje koffie te stillen. Dus, wat moet je weten over koffie voor werk?

Koffie?

Laten we eerst het doel van de koffie definiëren. In een kantooromgeving is het niet bedoeld voor incidenteel drinken; het is bedoeld om focus, alertheid en productiviteit te behouden. Het is trouwens belangrijk om koffiezetapparaat ontkalker te gebruiken om de koffiemachine goed te houden. 

Een kopje koffie in de ochtend

Voor degenen die ‘s ochtends koffie gebruiken om energie te behouden, heeft warme drank de voorkeur boven cafeïnehoudende frisdranken. Cafeïne irriteert de maagwand, wat leidt tot misselijkheid en problemen met de spijsvertering. Cafeïne voorkomt het verteren van het geconsumeerde voedsel. Als je af en toe een koffiedrinker bent, moet je een cafeïnevrije koffie kiezen met een laag cafeïnegehalte. Aan de andere kant bevat gewone koffie meer cafeïne, het belangrijkste ingrediënt van de koffie voor werk. Je moet ook je dagelijkse dosis vitamines en mineralen uit een gezond dieet halen. Als je voldoende groenten en fruit binnenkrijgt, kan jouw lichaam fit en gezond blijven.

Slapeloosheid 

Een andere reden waarom je koffie nodig hebt voor je werk, is dat cafeïne slapeloosheid kan veroorzaken. Hierdoor vind je het misschien moeilijk om ‘s ochtends uit bed te komen, of kan de cafeïne het slapen belemmeren. In plaats van overdag te proberen te slapen, snurk je misschien vanwege cafeïne in de koffie voor werk. Omdat het duur is, kan het een grote druk op jouw zak zijn en kan het niet op een spaarrekening worden gezet, omdat je mogelijk extra geld uitgeeft voor toekomstige aankopen van koffie voor jouw werk. Om nog maar te zwijgen over het feit dat jouw auto mogelijk niet rendabel wordt vanwege een hoger brandstofverbruik, en je mogelijk je budget in gevaar brengt.

Koffie op het werk

Als je overweegt koffie te drinken voor je werk, denk dan nog eens goed na. Het antwoord is simpel: maak van koffie geen gewoonte, maar eet eerder gezond, beweeg en blijf fit. Fit zijn houdt je niet alleen fit, maar het kan je ook gemotiveerd houden. 

Gewoon omdat het lekker is

Het kan natuurlijk ook heel simpel zijn dat je koffie drinkt, omdat je het lekker vindt. Het is een goede reden om een bakkie te doen. Het is ook gezellig. Het is op het werk vaak ook een sociaal bindmiddel. Op die manier is het mogelijk om zaken te overleggen en om gezamenlijk even rustig te zitten. Een dosis team building zouden we het ook wel kunnen noemen. Een kopje koffie kan nog niet zo’n kwaad. Het is zeker niet zo erg alszv een sigaretje of sigaar roken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =