Elon musk

Wij stellen graag een aantal bekende ondernemers aan je voor. Wellicht ter inspiratie of voor motivatie. De eerste persoon die wij voorstellen is misschien wel s’wereld bekendste ondernemer: Elon Musk

Elon Musk, een Zuid-Afrikaanse aannemer, is bekend door de oprichting van een groot commercieel ruimtevaartbedrijf, Tesla Motors en SpaceX.

Wie is Elon Musk? 

Elon Musk is een Zuid-Afrikaans Amerikaans zakenman en ondernemer die X.com (later PayPal), SpaceX (2002) en Tesla Motors (2003) oprichtte. Tegen de tijd dat hij zijn startende bedrijf Zip2 verkocht aan een computer divisie, was Musk eind jaren ’20 multimiljonair geworden.

In mei 2012 maakte Musk veel naam toen hij  SpaceX een raket lanceerde om het eerste commerciële voertuig van het internationale ruimtestation te sturen. In de begindagen van president Donald Trump versterkte hij zijn portfolio met de aankoop van SolarCity in 2016 en geconsolideerde hij zijn positie als leider in de industrie.

Musk zou in januari 2021 Jeff Bezos zijn voorbijgestreefd als de rijkste man op aarde.

Elon in zijn vroegere jaren

Elon werd geboren in Pretoria, Zuid-Afrika, op 28 juni 1971. Als kind, in zijn dagdromen over uitvindingen, was Musk zo verloren dat zijn ouders en artsen vroegen om een test om zijn gehoor te controleren.

Toen Musk tien jaar werd, ontwikkelde hij een interesse in computers ten tijde van de scheiding van zijn ouders. Toen hij 12 was verkocht hij zijn eerste software: een toneelstuk dat hij maakte met de naam Blastar. Hij leerde zichzelf programmeren.

Studie

Musk verhuisde in 1989, op 17-jarige leeftijd naar Canada. Hier ging hij naaraar Queen’s University. Dit deed hij ook om de militaire dienst in Zuid-Afrika te ontlopen. Musk verkreeg dat jaar het Canadese staatsburgerschap, deels omdat hij dacht dat het via die weg makkelijker voor hem zou zijn om het Amerikaanse staatsburgerschap te verkrijgen.

Musk verhuisde in 1992 naar de Verenigde Staten om bedrijfskunde en natuurkunde te studeren aan de universiteit van Pennsylvania. Hij behaalde een bachelorgraad in economie voordat hij verder ging om een tweede bachelorgraad in natuurkunde te behalen.

Elon verliet Penn om een doctoraat in energiefysica na te streven aan de Stanford University in Californië.