keuken

Ben je net verhuisd maar is de keuken in het appartement niet helemaal naar je smaak? Of ben jij je keuken gewoon zat? Dan hoef je niet meteen een hele nieuwe dure keuken aan te schaffen. Er zijn genoeg oplossingen te bedenken voor een leuke prijs. Zo doet een nieuwe kleur verf tegen de tegeltjes al wonderen. En wat dacht je van een gezellig plantje op de koelkast? Mastello heeft een aantal budget stappen voor je op een rij gezet. Probeer ze uit en je zult zien dat je binnen no-time weer van je keuken kunt genieten, zonder dat je hier honderden euro’s aan kwijt bent! 

Stap 1: verf de keukenkasten

Zijn je keukenkasten verkleurd? Ben je de saaie kleur zat? Gooi er dan een nieuw kleurtje tegenaan! Je kan het natuurlijk clean wit houden, maar je kan ook kiezen voor een kleurtje zoals licht groen of blauw! Schuur de keukenkastjes licht op en verf ze in de gewenste kleur. Je zult al snel zien dat je keukenkastjes weer als nieuw lijken. Ben je klaar met het schilderen van de keukenkasten? Dan is het misschien leuk om ook nieuwe handvatten te bevestigen. Misschien zijn de oude handvatten nog goed, maar zijn ze erg toe aan een goede poetsbeurt zodat ze weer glimmen. Kleine details zijn bij het pimpen van je keuken erg belangrijk! 

Stap 2: verf de tegels

Keukentegels vervangen is een dure grap. Ben je niet meer blij met je tegels? Schilder ze dan over! Dit is een stuk goedkoper en ook vaak nog leuk om te doen. Kies eerst de juiste tegelverf, maak daarna de tegels grondig schoon, schuur de tegels licht op en plak de keuken randen af om vlekken te voorkomen. Nu kun je beginnen met het verven van de randen. Wanneer je daarmee klaar bent kun je de rest van de tegels verven. Je kan de tegelverf royaal aanbrengen in verticale banen met een roller. Daarna verdeel je de verf in horizontale richting. Wacht minstens 24 uur voordat je de tweede laag aanbrengt. Voilá, je keuken tegels zijn zo goed als nieuw!

Stap 3: nieuw werkblad

Het is een inverstering waar je lang plezier van zult hebben: een nieuw werkblad. Het aanschaffen van een nieuw werkblad hoeft niet eens zo duur te zijn (afhankelijk van de grootte van je keuken) Zo koop je een nieuw werkblad al voor 40 euro! Natuurlijk zijn er ook werkbladen voor 200 euro. Hoe dan ook, een werkblad geeft je keuken al snel een nieuwe look. Heb je nu een aluminum keukenblad? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je hierop uitgekeken bent. Kies bijvoorbeeld voor een laminaat werkblad. Deze zijn te koop met een eikenpatroon waardoor het net massief hout lijkt. Super low budget en heel stijlvol! 

Stap 4: nieuwe kraan

En kraan die niet ophoud met druppelen… Eén van de grootste ergernissen die je kan hebben in de keuken. Dit is makkelijk op te lossen door het plaatsen van een nieuwe kraan. Je gebruikt een kraan dagelijks. Een goed werkende kraan is dus essentieel. Wil je een echte eyecatcher toevoegen in je keuken? Kies dan voor een gouden kraan of voor een koperen kraan van Mastello! De kranen van Mastello zijn van topkwaliteit. Ook hier zul je dus nog jaren plezier van hebben. De kraan is, in tegenstelling tot oude kranen met een warm en koud water knop, makkelijk te bedienen dankzij de mengkraan. Daarnaast is het ook nog eens een genot voor het oog! 

Stap 5: orden je keuken

Een rommelige keuken is niet gezellig en zeker niet sfeervol. Gooi kapotte mandjes, bakjes, rekjes, potten en oud voedsel weg. Orden je voorraad in lades en kasten en zet je servies en pannen netjes neer. Voor een paar euro koop je bij verschillende winkels nieuwe glazen potten waar je bijvoorbeeld havermout, muesli en noten in kunt bewaren. Deze potten staan heel gezellig op een plankje in de keuken. Dit kun je ook doen met kruiden! Zet een aantal mooie planten op de vensterbank of op de koelkast. Je zult zien dat je keuken er al een stuk kleurrijker en stijlvoller uitziet. 

Ben jij je ongezellige, sfeerloze keuken helemaal zat? Volg dan de bovenstaande tips op. Het hoeft helemaal niet duur te zijn om je keuken op te pimpen. Wel kost het wat tijd, maar dan heb je ook wel wat! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =