incassobureau arnhem

Het zelf betalen van je facturen en het innen van openstaande facturen zijn beide zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een zo’n gezond mogelijke financiële situatie wilt hebben.Toch worstelen veel ondernemers met het op orde houden van hun boekhouding, het op tijd betalen van facturen en ervoor zorgen dat klanten snel betalen. Wij geven in dit artikel een aantal tips hoe je dit beter kan doen. 

Maak gebruik van een boekhoudprogramma

Een boekhoudprogramma kan je helpen bij het krijgen van een beter inzicht in de financiële situatie. Zo zie je in een oogopslag hoeveel facturen er nog open staan, welke omzet je hebt behaald in een bepaalde periode en wat de factuurgegevens zijn van een bepaalde klant. Ook kan je met een goed boekhoudprogramma diepere financiële analyses maken. Denk bijvoorbeeld aan een winst- en verliesrekening. Er zijn in Nederland veel goede boekhoudprogramma’s die je hierbij kunnen helpen. Vaak is er een proefperiode van 30 dagen waarbij je de software kan testen.

Incassobureau voor het innen van de schulden

Niks is vervelender dan schulden die andere bedrijven of klanten bij je hebben open staan. Dit kan ervoor zorgen dat jij je eigen facturen niet kan betalen en je geen gezonde financiële situatie hebt. Om je hierbij te helpen zijn er incassobureaus die je hiervan kunnen ontzorgen. Zo zal het contact met degene die de schuld open heeft staan volledig worden gedaan door het incasso bureau. Zo kan jij je bezighouden met ondernemen, waaronder het aantrekken van nieuwe klanten en het onderhouden van huidige klantrelaties.

Om te achterhalen wat een goed incassobureau is, is het goed om te vragen naar de slagingskans dat een bureau heeft.  Bijvoorbeeld, jij bent gevestigd in Arnhem: uiteraard wil je dan wel een incassobureau Arnhem dat vaker dan 90% slaagt in het innen van de schulden. Je bent namelijk ook kosten kwijt. Achterhaal of jij een deel van het geld terugkrijgt als het bedrijf er niet in slaagt om een bepaalde schuld te innen, ofwel, werken zij op no-cure-no-pay basis.

Plan minimaal 1 dag per maand in voor de boekhouding

Hoewel jij het als ondernemer enorm druk hebt, is het wel verstandig om altijd een dag in de maand in te plannen voor de boekhouding. Hierbij is het dus noodzakelijk dat je geen afspraken hebt staan. Boekhouding kost namelijk veel tijd en dit moet goed gebeuren. Niet alleen om boetes van de belastingdienst te voorkomen, maar ook om een beter inzicht te krijgen in de inkomsten en uitgaven. Ook zal alles dan nauwkeurig zijn, want er mogen geen fouten worden gemaakt in de boekhouding en het doen van de belastingaangifte.

Er zijn dus een aantal makkelijke stappen die je kan nemen om altijd een goed inzicht te krijgen in je financiële situatie. Een abonnement afsluiten voor een boekhoudprogramma, het inschakelen van een incassobureau en minimaal één dag per maand inplannen voor de boekhouding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier + 17 =