groen landschap

Duurzaamheid gaat een steeds belangrijkere rol spelen in ons leven. Naast een aantal aanpassingen in onze dagelijkse bezigheden, zoals het scheiden van afval en duurzame producten kopen, zijn er ook grote aanpassingen die gedaan kunnen worden. Een bekend voorbeeld hiervan is het plaatsen van zonnepanelen. Ook ondernemingen zetten zich steeds meer in voor duurzaam ondernemen. Het gebruiken van duurzame producten, producten recyclen en het hergebruiken van producten zien we steeds vaker terug bij ondernemingen. Daarnaast neemt het aantal elektrische auto’s bij zowel consumenten als ondernemingen toe. Soms wordt als struikelblok het beperkt aantal laadpalen gezien. In dit artikel lees je meer over de regels van een laadpaal voor zakelijk gebruik.

Verplicht een laadpaal plaatsen bij het bedrijfspand

Doordat het aantal elektrische auto’s voor zakelijk gebruik toeneemt, zullen er ook meer laadpalen bij bedrijfspanden geplaatst moeten worden. Bij groenopladen.nl vind je meer infomatie over laadpalen. De toename in laadpalen maakt het gebruiken van een elektrische auto toegankelijker. Sinds 2020 is het verplicht om laadpalen te installeren. Als je minimaal 10 parkeerplekken hebt is het vanaf 1 januari 2020 verplicht om één laadpaal bij je bedrijfspand te installeren. 1 laadpaal op de 10 parkeerplekken dus. Het gaat hier wel om nieuwe en gerenoveerde gebouwen. Dit kan voor ondernemers een grote investering zijn. Echter, is het wel mogelijk om te verdienen aan een laadpaal door bijvoorbeeld de gebruikers te laten betalen.

Subsidies voor een elektrische auto

Het is niet altijd duidelijk of het voordeliger is om elektrische auto zakelijk of privé te rijden. Met een elektrische auto van het bedrijf kun je in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Maar als de kosten van de auto lager zijn dan de bijtelling kan het aantrekkelijker zijn om privé te rijden.

Bijtelling voor een elektrische auto

Zakelijke auto’s worden vaak ook privé gebruikt. In deze situatie zal er bijtelling betaald moeten worden. In 2021 is dit voor elektrische auto’s 12% over een cataloguswaarde van €40.000. Voor het bedrag daarboven wordt het reguliere percentage toegepast. Dit percentage is 22%

Welke laadpaal is voor mij geschikt?

Als je een elektrische auto zowel zakelijk als privé gebruikt is het verstandig om naast een laadpaal bij het bedrijfspand te installeren, ook een laadpaal aan huis te installeren. Zo hoef je niet constant van te voren in te schatten of je eerst langs het bedrijfspand moet om de auto op te laden. Er zijn verschillende soorten laadpalen. Maar welke is voor jou geschikt? Hieronder lees je meer over de verschillen.

● Snelle laadpaal De naam zegt het eigenlijk al, met een snelle laadpaal zal je auto eerder opgeladen zijn. Ideaal dus als je auto snel opgeladen moet zijn. Deze laadpalen zijn vaak te vinden op routes, zoals langs snelwegen. Echter is het wel duurder om hier je auto op te laden.
● Muur- of vloer laadpaal Er zijn laadpalen die op de muur en laadpalen die op de vloer geplaatst kunnen worden. Afhankelijk van de plek wordt er gekozen voor een optie.
● Slimme laadpaal Net als bij veel andere elektronische producten, zijn er ook slimme laadpalen. Er kan onder andere een schema worden ingesteld zodat de auto efficiënt kan worden opgeladen

Welke laadpaal is voor mij geschikt? Als je een elektrische auto zowel zakelijk als privé gebruikt is het verstandig om naast een laadpaal bij het bedrijfspand te installeren, ook een laadpaal aan huis te installeren. Zo hoef je niet constant van te voren in te schatten of je eerst langs het bedrijfspand moet om de auto op te laden. Er zijn verschillende soorten laadpalen. Maar welke is voor jou geschikt? Hieronder lees je meer over de verschillen. ● Snelle laadpaal De naam zegt het eigenlijk al, met een snelle laadpaal zal je auto eerder opgeladen zijn. Ideaal dus als je auto snel opgeladen moet zijn. Deze laadpalen zijn vaak te vinden op routes, zoals langs snelwegen. Echter is het wel duurder om hier je auto op te laden. ● Muur- of vloer laadpaal Er zijn laadpalen die op de muur en laadpalen die op de vloer geplaatst kunnen worden. Afhankelijk van de plek wordt er gekozen voor een optie. ● Slimme laadpaal Net als bij veel andere elektronische producten, zijn er ook slimme laadpalen. Er kan onder andere een schema worden ingesteld zodat de auto efficiënt kan worden opgeladen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =