entrpreneur

Als ondernemer neem je bepaalde risico’s. Het eerste risico is vaak al de stap naar het ondernemerschap zelf. Het is een risico of je verwachtingen overeenstemmen met de werkelijkheid. Het idee dat je hebt bedacht kan in theorie  goed zijn, maar als het in de praktijk niet werkt zal je bedrijf niet van de grond komen. Menig onderneming strandt in het eerste jaar. Maar ook als je bedrijf wel voldoende levensvatbaar is krijg je continu te maken met risico’s. Die wil je zoveel mogelijk afdekken, dus zijn goede verzekeringen heel belangrijk.

Complexe materie

Een verzekeringsportefeuille voor een ondernemer kan erg complex zijn. Elk bedrijf steekt anders in elkaar dus een standaard pakket is nauwelijks te maken. Sommige ondernemers werken vanuit huis, anderen hebben een bedrijfspand of werken voornamelijk op locatie bij de opdrachtgever. Een pand en de zich daarin bevindende inventaris is kostbaar, dus een goede inboedelverzekering is van wezenlijk belang. Maar er liggen meer risico’s op de loer. Wat doe je bijvoorbeeld als klanten hun rekeningen niet betalen? Je kunt via een omzetverzekering ook dat risico afdekken. Verder wil je natuurlijk ook goed verzekerd zijn voor claims van derden, wanneer je aansprakelijk wordt gesteld voor geleden schade.

Ervaren deskundige

Omdat je als ondernemer al genoeg aan je hoofd hebt, doe je er verstandig aan om de verzekeringen door een expert te laten regelen. Je kunt natuurlijk zelf op zoek en informatie opvragen bij verzekeraars, maar in de praktijk kiezen veel ondernemers ervoor om bij een agentschap verzekeringen af te sluiten. Dat is een tussenpersoon die dagelijks met deze materie te maken heeft en dus exact weet wat jij als ondernemer nodig hebt. Deze tussenpersoon kent alle valkuilen binnen deze branche en denkt meestal een paar stappen verder vooruit. Dankzij deze overstijgende blik kan een adviseur je optimaal van dienst zijn.

Groothandel in verzekeringen

In veel gevallen heeft een agentschap op zijn beurt weer een verbintenis met een zogenoemde serviceprovider verzekeringen, ook wel gevolmachtigd agent genoemd. Dit is een bedrijf dat mag handelen namens de verzekeringsmaatschappij en dus polissen mag aanbieden. Je kunt deze schakel in de keten beschouwen als de groothandel in verzekeringen, waar de tussenpersoon terecht kan om alle voorkomende polissen af te nemen. Over het algemeen zal die serviceprovider de partij zijn die jou factureert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vijf =