samenwerken

Wanneer je een eigen bedrijf hebt zijn er diverse zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het onder andere van groot belang dat het team tevreden is op het werk. Om het team tevreden te houden is alles behalve eenvoudig. Zo heeft iedereen andere wensen maar worden mensen daarnaast ook graag als gelijken behandeld. Al snel ontstaan er hierdoor arbeidsconflicten die netjes moeten worden afgehandeld. In het ene geval gaat dit makkelijker dan in het andere geval.

De arbeidsvoorwaarden

Allereerst is het van belang dat er gekeken wordt naar de arbeidsvoorwaarden. In deze voorwaarden staat er duidelijk omschreven wat een bepaalde functie inhoudt en wat de werknemer van jou als werkgever kan verwachten. De arbeidsvoorwaarden dienen met zorg te worden opgesteld en zijn essentieel voor de continuïteit van de onderneming. Iets dat bij de meeste contracten niet kan ontbreken, is een geheimhoudingsplicht.

Bij een geheimhoudingsplicht tekent de werknemer een contract waarin vermeld staat dat zij de informatie die ze binnen jouw bedrijf opdoen, niet mogen gebruiken voor andere doeleinden dan werk. Hiermee kun je als werkgever voorkomen dat een werknemer later besluit om tegen je te gaan concurreren. Mocht de oud-werknemer de geheimhoudingsplicht breken, dan zitten hier sancties aan verbonden. In de meeste gevallen gaat het om een geldboete.

Een reorganisatie vraagt om een gestructureerde aanpak

Wanneer de omzet van je bedrijf flink is gedaald, is het vanzelfsprekend dat er een reorganisatie dient plaats te vinden. Hierbij kan het noodzakelijk zijn om een aantal werknemers te ontslaan. Echter, wanneer je in Nederland een werknemer wilt ontslaan, zitten hier grote kosten aan verbonden. Zo dien je onder andere de werknemer te betalen. Om ervoor te zorgen dat een reorganisatie op de juiste manier verloopt, kun je er het beste voor kiezen om een advocaat arbeidsrecht in te schakelen. Hij of zij weet waar een werknemer recht op heeft en kan je een goed beeld geven van de situatie waarin je je bevindt. 

Het personeel houdt een onderneming draaiende

Wanneer je je als bedrijfsleider in een situatie bevindt waarbij je te maken hebt met arbeidsconflicten, is het van groot belang dat je zorgt voor een goede afloop. Houd hierbij rekening met het feit dat het personeel er onderaan de streep voor zorgt dat het bedrijf kan opereren. Probeer arbeidsconflicten daarom op een nette manier op te lossen en schakel de juiste hulp in. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × drie =