Home

Het is voor ondernemers een roerige tijd.  Bij veel bedrijven komt er minder geld binnen dan normaal en andere bedrijven zien hun omzet zelfs helemaal teruggebracht worden naar 0 euro.  Bedrijven die een omzetdaling van 30 of meer procent hebben kunnen een regeling treffen waardoor 90% van de personeelskosten wordt betaald door de overheid. Voor veel ondernemers is dit echter niet genoeg en daardoor gaan ze opzoek naar manieren om geld te lenen.

Rente is laag

Een voordeel dat ondernemers hebben, is dat de rente op dit moment laag is om geld te lenen. Zo betaal je op dit moment slechts ongeveer 4% rente per jaar. Uiteraard kan het wel per bank verschillen hoeveel je kan lenen en hoeveel de rente is op dit bedrag. Het is daarom goed om onderzoek te doen naar de verschillende banken en hun voorwaarden. Op het internet zijn veel websites die de banken met elkaar vergelijken. Rente.nl is zo’n website. Hierbij krijg je onafhankelijk advies. Je vult een bedrag in dat je in totaal wil lenen en de vergelijker doet de rest. Zo zie je binnen enkele minuten de beste lening die je kan afsluiten.

Binnen welke termijn wil je de lening terugbetalen?

Het is ook belangrijk om van tevoren te bepalen binnen welk termijn je de lening wil terugbetalen. Zo kan je ervoor kiezen om het bedrag binnen één jaar terug te betalen waardoor je minder rente betaald, maar wel per maand een groot bedrag moet betalen. Als je kiest voor 60 maanden heb je wel langere tijd een schuld en betaal je meer rente, maar is het maandbedrag wat je moet betalen lager. Hierbij is het ook belangrijk om rekening te houden met de verwachting of je de aankomende maanden omzet verwacht. Hoe moeilijk dat ook is. Als er namelijk de eerstvolgende maanden geen omzet binnenkomt, is het moeilijk om een hoog maandbedrag betalen.

Bij het lenen van geld dien je dus met een aantal zaken rekening te houden. Je moet rente vergelijken van de verschillende banken en bepalen binnen welk termijn je de schuld wil terugbetalen. Daarbij dien je rekening te houden met het bedrag dat beschikbaar wordt gemaakt voor ondernemers namens de overheid. Hoeveel kan je hiermee dekken? Wat is het bedrag dat ik daarnaast nog nodig heb om bij te lenen? Doe grondig onderzoek zodat je niet voor een te grote lening kiest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 + achttien =