bedrijfsactiviteiten

Is jouw onderneming toe aan een volgende stap? Overweeg je voor het eerst personeel aan te nemen, of ben je op zoek naar geschikte managers om taken te kunnen delegeren? Het is voor veel ondernemers een spannende stap! Wat komt er kijken bij het aannemen van nieuw personeel? Hoe zit het eigenlijk met de salarissen die je dit personeel moet bieden? Hoe zorg je dat de loonaangifte straks correct wordt ingediend bij de fiscus? Advies over personeel en salaris is wenselijk. Er zijn verschillende partijen die het je kunnen bieden. Niet alleen advies over het aannemen van personeel is wenselijk. Denk ook aan belastingadvies, wanneer je de omzet van je organisatie ziet groeien. Hoe maak ik slim gebruik van de verschillende fiscale mogelijkheden die mij geboden worden? 

Aan de slag met het uitbreiden van je personeelsbestand 

Wanneer je personeel aanneemt heb je de keuze uit verschillende opties. Denk bijvoorbeeld aan het aannemen van personeel op basis van payrolling. Het idee hierachter is dat een externe partij de werkgeverszaken voor je regelt. Jij spreekt enkel het salaris af met de nieuwe werknemer en zorgt dat deze correct wordt ingevoerd in de administratie van het payroll bedrijf. Goedkoper is het om dit in eigen beheer te doen. Laat je hierbij vooraf adviseren over de verschillende kostenposten die voor jou relevant zijn en kijk samen met een accountant naar de wijze waarop je jouw HR-administratie in kunt richten. Het is daarbij interessant om je meer te laten vertellen over hetgeen waarop je moet letten bij het indienen van de loonaangifte(s). 

Advies over fiscale voordelen voor jouw organisatie 

Mogelijk werk je momenteel nog als eenmanszaak. Een forse toename in de omzet kan het aantrekkelijk maken om over te stappen naar een andere rechtsvorm. Denk bijvoorbeeld aan een besloten vennootschap (bv). Dit heeft impact op de administratie van de organisatie; je geeft inkomsten op een andere manier door aan de fiscus en dient bijvoorbeeld een jaarrekening op te stellen. Verschillende factoren bepalen hoe jij slim gebruik kunt maken van de fiscale mogelijkheden die de fiscus biedt. Laat je hierover adviseren door een expert op dit gebied. Het voorkomt hoge boetes en naheffingen, zonder dat je winst misloopt.

Tip: laat je periodiek fiscaal adviseren! De wetten en regels op het gebied van belastingen veranderen regelmatig. Met een periodiek advies blijf je hieraan voldoen, wat je veel stress en financiële zorgen kan besparen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =