Waar veel ondernemers bezig zijn met het redden van hun bedrijf tijdens corona, zijn er ook ondernemers die naar manieren zoeken om geld in te investeren. Het zijn rare tijden en de ene ondernemer leidt er meer onder de ander. In dit artikel zullen een aantal manieren beschreven om geld te investeren in tijden van corona. Denk aan het investeren in bitcoins, het beleggen in aandelen of het kopen van onroerend goed.

Investeren in bitcoins


Hoewel veel mensen wel een idee hebben van bitcoins, is het toch goed om antwoord te geven op de vraag: wat is bitcoin. Bitcoin is een cryptovaluta, ook wel digitale munt genoemd, waar geen banken bij te pas komen.  Bitcoin wordt gekenmerkt door de blockchain technologie. Dit is een keten van transacties die niet kan worden veranderd. Hierdoor wordt blockchain ook wel gezien als een database.  Doordat er geen bank bij te pas komt en de bitcoin moeilijk te kraken is, vonden veel beleggers dit een interessante munt tijdens en na de economische crisis van 2008. Zo stond de bitcoin koers op een gegeven moment op 20.000 euro. 1 bitcoin was dus 20.000 euro waard. Onderzoeksjournalist Tuur Demeester heeft bovendien enkele dagen geleden voorspeld dat de bitcoin koers de aankomende jaren naar de 50.000 euro per aandeel gaat. Op dit moment is de prijs 8000 euro en als deze voorspelling uitkomt kan je dus veel rendement halen.

Het beleggen in aandelen


Sinds de corona crisis zijn veel aandelen enorm gedaald. Zo is de ING van 12 euro per aandeel naar 4 euro gegaan en is Shell ook enkele euro’s per aandeel gezakt. Een mooi moment om op dit moment te investeren in aandelen. Zo zijn veel grote bedrijven als ABN Amro en ING na de economische crisis in 2008 ook helemaal hersteld en hebben en is de prijs per aandeel zelfs gestegen ten opzichte van de periode voor 2008. Naar verwachting zal de prijs per aandeel na deze economisch crisis ook weer stijgen.

Het kopen van onroerend goed


Heb jij veel geld op de bank en wil je het graag besteden aan een groot project? Dan is het kopen van onroerend goed iets wat je kan overwegen.  Zo stijgen de huizenprijzen nog steeds elk jaar en kan je een mooi rendement halen als je bijvoorbeeld een huis gaat opknappen. Naar verwachting zullen de huizenprijzen als gevolg van de corona crisis ook dalen, waardoor het nu juist een uitgelezen kans is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + een =