motor

Hoewel veel ondernemers weinig tot niet op vakantie gaan, is het toch belangrijk om rust te nemen en tijd voor je familie te maken. Doordat door corona veel vakanties naar landen niet door kunnen gaan, is een motorreis door Europa een ideale oplossing om toch het vakantiegevoel te krijgen. Een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden zijn: het kiezen van de juiste motorhelm, het plannen van een route en het kiezen van de juiste hotels.

Een motorhelm dient vooral veilig te zijn


Als motorrijder ben je minder beschermd tegen ongelukken dan een autorijder en daarom is het belangrijk om een veilige helm te kopen die je daadwerkelijk beschermt. Helmen worden vaak goedgekeurd terwijl ze niet direct veilig zijn. Ook kan de helm van verschillende materialen zijn gemaakt. Zo zijn er polycarbonaat-, glasvezel en carbon helmen. Een motorhelm die is gemaakt van polycarbonaat is vaak goedkoper en minder lang houdbaar, de helm heeft een lagere kwaliteit. Een glasvezel motorhelm is veel sterker en biedt comfort. Een carbon helm is de duurste en ook de beste motorhelm die je kan kiezen. Een carbon motorhelm verdeelt de klap namelijk het beste waardoor de kans op schade aan het hoofd het minst groot is. Uiteraard biedt niet elke helm dat van hetzelfde materiaal is gemaakt ook direct dezelfde kwaliteit. Vraag daarom aan specialisten wat een goede motorhelm is voor je de weg op gaat. Het merk Roof biedt zeer goede kwaliteit waarbij je dit veilige gevoel op de weg kan krijgen. Een Roof helm heeft een stoere uitstraling en dit merk heeft een grote collectie aan veilige motorhelmen. De Roof boxer is daar een goed voorbeeld van.

Het plannen van een route


Doordat er veel rode en oranje gebieden in Europa zijn, is het verstandig om vooraf een route te bepalen en te bedenken naar welke landen je wil reizen.  Een veilig land dat een geweldige natuur heeft en waarbij je kan genieten van verschillende landschappen, is Duitsland. Een ander voordeel van Duitsland is dat de maximum snelheid hoger ligt dan in andere landen, wat voor veel motorliefhebbers een enorm pluspunt is.

Kiezen van de juiste hotels


Het is zeker aan te raden om vooraf een hotel te boeken. Zo heb je altijd een slaapplek en hoef je in de avond niet een heel dorp of stad af te zoeken om een geschikt hotel te vinden.  Ook betaal je vaak op locatie een hogere prijs dan als je het online al hebt geboekt en kan je de kosten voor een vakantie verlagen.

Een vakantie is in 2020 zeker nog wel mogelijk en kan een enorm leuke ervaring worden. Een geweldige en veilige motorvakantie door de landschappen van Duitsland is daar een goed voorbeeld van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier − 4 =