auto lease

Het is voor veel mensen prettig om een auto van de zaak te krijgen. Het is fijn om een auto te hebben waarmee je naar het werk kunt gaan. Het grote voordeel is dat je een mooie auto krijgt om mee naar het werk te gaan en je werk mee te doen. Natuurlijk zijn er wel nadelen. Tenminste wanneer je de auto ook privé gaat gebruiken. Er is dan namelijk de bijtelling. Wat zijn de voordelen en de nadelen? 

Voordelen van een leaseauto 

Een auto van een zaak is eigenlijk een gedeelte van het salaris. Het voordeel is dat je iedere maand een paar honderd euro meer overhoudt omdat er geen eigen auto nodig is. Daarnaast is er de tankpas wat ook veel voordelen biedt. De leaseauto wordt in een contract vastgelegd en de werkgever kan de leaseauto dus niet zomaar wegnemen. Het is niet nodig om je druk te maken over het onderhoud, de belastingen en de verzekeringen. Het bedrijf neemt alle kosten over. Het kan ook slim zijn om de eigen auto te verkopen. De dagwaarde van auto is dan wel belangrijk. Het is bepalend voor wat je terug kunt krijgen voor de eigen auto. 

Een goedkope auto? 

Let erop dat de werkgever niet met de goedkoopste modellen aan komt zetten. Zorg ervoor dat je een mooie auto krijgt. Het is natuurlijk fijn als je een leaseauto krijgt die een stuk comfortabeler is dan de auto die je zelf zou kiezen. Het is slim om vooraf te bespreken welke leaseauto je mag kiezen of welk budget er is. 

Nadelen van een leaseauto? 

Het bedrag wat de zaak voor de leaseauto betaalt is geen salaris. Tenminste niet in de vorm, dat er ook vakantiegeld en pensioen over wordt opgebouwd. Het zou vaak aantrekkelijker zijn als dit wel het geval is. Daarnaast valt ook een reisvergoeding weg. Wanneer er eerst wel een vergoeding was voor woon- en werkverkeer is dat er nu niet meer. Wanneer je trouwens een sabbatical wilt nemen kan de werkgever de auto terugvragen om hem voor de vervanger te gebruiken. Wanneer je hiervoor plannen hebt is het goed om hier rekening mee te houden.  

De bijtelling

Voor velen is de bijtelling het meest gevreesd als ze een auto gaan leasen. Het is afhankelijk van het model en de waarde hoe hoog de bijtelling is. Natuurlijk kan er gekeken worden naar een elektrisch model. Er is dan een lagere bijtelling. 

Een elektrische auto? 

Sommige bedrijven stellen eisen aan de leaseauto. In verband met de dieselschandalen hebben meerdere bedrijven gekozen om geen dieselmodellen op te nemen in het assortiment. Het is dan zo dat iemand een elektrisch model moet kiezen. Een elektrische auto of een hybride met een benzinemotor. Het is even kijken of dit het geval is. Het zijn vaak kleine modellen waar je dan gebruik van mag maken. Het is de vraag of iedereen daar zo blij mee mag zijn. Het is in ieder geval wel beter voor het milieu. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 + 20 =